Olimpikonok a 32. Telekom Vivicittán

Olimpikonok a 32. Telekom Vivicittán

2017. 04. 10.
Megosztás


A félmaratoni távon 9200-an, a klasszikus városvédő futáson 6300-an álltak rajthoz, szombaton 12 600-an futottak a Városligetben és környékén. Az eseménnyel elkezdődött a tokiói olimpiáig tartó megújult olimpiai ötpróba mozgalom. A kétnapos fesztiválon 83 ország futói vettek részt.

Az athéni olimpikon - Rióra is kvótát érő időt futó, bár ott nem induló - Staicu Simona pályacsúccsal nyerte a 32. Telekom Vivicitta városvédő futás félmaratoni számát, férfiaknál a brit Dan Nash győzött, másodikként Galamb Csaba, harmadikként a riói résztvevő Csere Gáspár ért célba. A 10 km-es távon Staicu második lett Ohn Kinga mögött, férfiaknál Koszár Zsolt nyert, megelőzve a riói olimpikon Józsa Gábort.

Az előző nap eseményein - a MOB szervezésében is - több olimpikon is részt vett; Kammerer Zoltán, Cseh László, Ungvári Miklós és Bedák Pál jótékony részvételével az autizmusra kívánták felhívni a figyelmet.

A Vivicittá névadó szponzora, a Magyar Telekom - a MOB platina fokozatú támogatója - ezúttal is számos aktivitással készült az idei eseményre ( Telekom Vivicittá ).


(MOB, futanet.hu, fotó: MTI/Marjai János)