Ovep foto

OVEP-képzést indít a MOB a TF-fel közösen

2023. 12. 04.
Megosztás

Kiválóság, tisztelet, barátság. Három olyan alapvető emberi érték, amelyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság többek között az Olimpiai Értékek Iskolai Programjában (OVEP) is a zászlajára tűzött azzal a céllal, hogy minél szélesebb körben ismertesse meg a felnövekvő nemzedékkel.

A párizsi olimpia közeledtével a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemmel (TF) együttműködve egy olyan továbbképzési tréninget alkotott meg, amely segítségével az iskolák megismerkedhetnek az olimpizmus oktatási elveivel, iskolai jógyakorlataival.

Az ingyenes, egy napos, 10 órás tréning célja, hogy a résztvevő, (bármely szakos) pedagógusok, és a szakképzésben résztvevők, változatos és modern oktatási módszerek segítségével nyerjenek betekintést az olimpiai nevelés témáiba. Emellett felkészülnek arra, hogy az OVEP program oktatási módszereit a gyakorlatban is alkalmazni tudják saját iskolájukban.

Az aktív tanulásra (közte könnyű mozgásos feladatokra) épített tréning témakörei a következők:

  1. Tematikai egység: Játékos bemutatkozó, a tréning céljának ismertetése, az OVEP (Olimpiai Nevelés Iskolai Program) áttekintése
  2. Tematikai egység: Az OVEP témaköreinek feldolgozása a résztvevők tervezőmunkája, aktív tanulása és alkotása segítségével. (Témakörök: az olimpiai mozgalom elindítása; az olimpiai szimbólumok; az olimpiai mottó; az olimpiai eskü; az olimpiai béke; a béke szimbólumai; az olimpiai logó és arculat)
  3. Tematikai egység: Az OVEP témaköreinek feldolgozásakor elkészült résztvevői csoporttervek bemutatása a résztvevők prezentációjában
  4. Tematikai egység: Az OVEP témaköreinek mozgás alapú feldolgozáshoz szükséges csoportos tervezés, aktív tanulás és alkotás segítségével. (Témakörök: az erőfeszítés öröme; a Fair-Play; egymás iránti tisztelet; kiválóságra törekvés; harmonikus test, szellem és lélek; Paralimpia: ”lélek a mozgásban”; a Test és lélek egészsége)
  5. Tematikai egység: zárómegbeszélés, összefoglalás

Bővebben az olimpiai nevelés nemzetközi programról honlapunkon itt olvashat.

A résztvevők a MOB által felajánlott, olimpiai csapatok által is használt adidas sportruházatot kapnak ajándékba. A tréning során az étkezést (szendvicsebéd, illetve kávészünetek) biztosítjuk.

Fontosabb információk

A tréningek 2024. február 9-től pénteki és szombati napokon lesznek meghirdetve.

A pontos időpontokról a regisztrációs linken tájékozódhat!

Helyszín: Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF)

Cím: 1123 Budapest, Alkotás u, 42-48.

A tréning (könnyű) mozgásos gyakorlati részére sportruházatot kell hozni (sportcipő, melegítő, váltópóló).

Regisztráció az alábbi linken történik.

A tréningen résztvevők száma limitált. Ha felkeltettük érdeklődését, kérjük jelentkezzen minél hamarabb!