20231115 007 sportoloi forum

Párizs jegyében telt a MOB Sportolói Bizottságának 2023-as fóruma

2023. 11. 16.
Megosztás

Fókuszban Párizs: ez volt a fő témája a MOB Sportolói Bizottság 2023-as sportolói fórumának szerda délután, ahol a résztvevők megismerhették a grémium frissen elkészült kézikönyvét, izgalmas előadásokat hallgathattak a 2024-es olimpiával kapcsolatban, majd a Puskás Arénában töltött közel fél napot egy jó hangulatú közösségépítő workshoppal és vacsorával zárták.

20231115 008 sportoloi forum
MOB-Média/Szalmás Péter

Gyulay Zsolt MOB-elnök, dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, dr. Fürjes Balázs NOB-tag és Bíró Péter a Nemzeti Sportügynökség vezérigazgatója is köszöntötte a megjelent sportolókat. A nyitóbeszédek után az olimpiai bajnok úszó Gyurta Dániel – aki 2024-ig tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Sportolói Bizottságának – az Athletes 365 program aktualitásairól számolt be.

20231115 023 sportoloi forum
MOB-Média/Szalmás Péter

Ezt követően a MOB Sportolói Bizottságának elnöke, dr. Baji Balázs ismertette a sportolói bizottságok kézikönyvét, amelyet hónapok munkájával állított össze a testület. A minőségi kiadvány célja, hogy mankóul szolgáljon minden olyan sportágnak, ahol még nem működik, vagy kialakításának, működésének korai fázisában jár a sportolói bizottság.

20231115 033 sportoloi forum
MOB-Média/Szalmás Péter

A párizsi olimpia jegyében edukatív és információgazdag előadásokat hallgathattak meg a résztvevők: Fábián László MOB-főtitkár beszámolt a francia fővárosban tett szakmai látogatásuk tanulságairól – a MOB delegációja megtekintette az épülő olimpiai falut és egyeztetett a szervezőbizottsággal is. Kalló Barbara, a Magyar Antidopping Csoport edukációs vezetője a nemzetközi doppingellenes szabályozások változásairól tartott előadást és hasznos tanácsokkal látta el a párizsi olimpiára készülő sportolókat. Végül Csurka Gergely, a Magyar Úszó Szövetség és a Magyar Vízilabda Szövetség sajtófőnöke vértezte fel a megjelenteket hasznos kommunikációs trükkökkel.

20231115 036 sportoloi forum
MOB-Média/Szalmás Péter

Kerekasztal-beszélgetés is helyet kapott a programban: a háromszoros olimpiai bajnok vívó Szilágyi Áron, az olimpia bajnok short trackes Knoch Viktor, az olimpiai bajnok birkózó Lőrincz Tamás és az olimpiai bronzérmes judós Csernoviczki Éva az ötkarikás eseményekre jellemző fokozott ingerek és nyomás kezeléséről osztottak meg érdekes és tanulságos személyes történeteket.

A nap közösségépítő játékkal és jó hangulatú vacsorával zárult.