20240730 MA petervari molnar bendeguz evezes 02

Pétervári-Molnár Bendegúz a negyeddöntő után a C/D elődöntőben folytathatja

2024. 07. 30.
Megosztás

Kedden magyar érdekeltséggel folytatódtak a párizsi olimpia evezősversenyei, ahol Pétervári-Molnár Bendegúz a férfi egypárevezősök negyeddöntőjében nem jutott be a 12 közé, így a C/D elődöntőben folytathatja szereplését.

20240730 MA petervari molnar bendeguz evezes 07
MOB-Média/Molnár Ádám

Az olimpián az evezős-, majd a kajak-kenu versenyeknek a Párizs központjától mintegy órányi útra található vaire-sur-marne-i pálya ad otthont.

Keddre megérkezett a kánikula a francia fővárosba, ennek ellenére is telt lelátók fogadták a versenyzőket.

20240730 MA petervari molnar bendeguz evezes 012
MOB-Média/Molnár Ádám

Igen erősmezőny jött össze, a harmadik futamban az ötös pályáról rajtolt az olimpiai ezüst- és bronzérmes horvát Damir Martin, valamint a szlovén Isak Ivan Zvegelj között, mellettük pedig a címvédő görög Sztefanosz Ntuszkosz, a hollandok kétszeres vb-ezüstérmese, Simon van Dorp, illetve még a kubai Reidy Cardona Blanco is ott volt a mezőnyében.

A futamban Simon van Dorp 6:49.96 perccel győzött, a BBE magyar versenyzője 7:05.04-gyel negyedik lett.

A négy negyeddöntős futamból az első három-három helyezett jutott tovább az A/B elődöntőbe. A magyar versenyző legközelebb szerdán versenyez, akkor derül ki, hogy a C vagy a D döntőben fejezi be szereplését; a legjobb esetben 13. lehet.

20240730 MA petervari molnar bendeguz evezes 014
MOB-Média/Molnár Ádám

„Ez a futam erősebb nem is lehetett volna, ezt tudtuk is előre; a tavalyi vébé-döntőből hárman is itt voltak, volt regnáló olimpiai bajnok és bronzérmes is. Csak hárman jutnak tovább, nagyon reménykedtem benne, hogy a harmadik hely meglehet, de ez sajnos nem sikerült. A verseny még nem ért véget, a C/D középfutam akár egy döntőnek is beillene. Olyan mezőny van itt, hogy nincs hátra dőlés, még két kőkemény verseny hátra van, ezerrel kell koncentrálni, és összeszedni a motivációt. A pálya, az egész evezős központ egyébként nagyon szuper, még saját, dedikált prémiumszobánk is van. Az olimpiai falu hangulata kiváló, az elrendezése labirintushoz hasonlít, meg van a varázsa, a konyha néhány nap alatt sokat javult, de hiányolom az állóképességi sportokhoz szükséges tésztaválasztékot, illetve a szusit, ami egészséges és nagyon jó fogyasztani verseny előtt” – foglalta össze a MOB médiacsapatának a magyar evezős.

A háromszoros olimpikon Pétervári-Molnár Bendegúz Rióban 14., Tokióban 10. helyen zárt.

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílik a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos lesz.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.