Remekül haladnak a 2026-os milánói téli olimpia előkészületei

Remekül haladnak a 2026-os milánói téli olimpia előkészületei

2021. 10. 06.
Megosztás

A milánói szervezőbizottság a 2022-es pekingi téli olimpiai és paralimpiai játékok közelgő befejeztével már a főszerep betöltésére készül.

Sari Essayah, a NOB milánói koordinációs bizottságának elnöke hangsúlyozta a nehéz idők ellenére elért előrelépést, amely a „a folyamatosan fejlődő szervezőbizottság által lefektetett erős alapoknak köszönhető. A szervezőbizottság helyzetjelentései során örömmel vettük a fenntartható téli olimpia és paralimpia megszervezése iránti szilárd eltökéltséget. Ez a sarokköve az olimpiák jövőjének, az Olympic Agenda 2020+5 és a New Norm reformprogramoknak megfelelően.”

Giovanni Malagò, a szervezőbizottság elnöke kiemelte, mennyire fontos is a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal való kiváló kapcsolat a gördülékeny munkavégzésben. „Tisztában vagyunk vele, mennyire fontos az elkövetkezendő pár hónap, hiszen a 2022-es pekingi téli olimpiai és paralimpiai játékok befejeztével hivatalosan is megkapjuk a soron következő téli olimpiai és paralimpiai játékok rendező országa címet. Ez büszkeségre ad okot, ugyanakkor nagyobb felelősséggel is jár, amelynek, hála mindazok szenvedélyének és szakértelmének, akik minden nap azon munkálkodnak, hogy mindenki számára befogadó eseményt hozzanak létre, meg is fogunk tudni felelni.”

A legutóbbi, nemzetközi ötkarikás bizottságnak tett jelentésből kiderül, hogy Livignóban összevonják a freestyle számokat, illetve a szervezőbizottság kérésére beemelik a programba a síhegymászást. A szervezők növekedését mutatja, hogy nemrégiben új székhelyre költöztek, amelyet még e hónapban avatnak fel hivatalosan.

Maga a Milano Cortina 2026 mint márka fejlődését jól illusztrálja, hogy még korábban ez évben bemutatták a játékok logóját, illetve olyan nagyköveti hálózatot építettek ki, amely a labdarúgó Francesco Tottiból, az olimpiai bajnok Federica Pellegriniből, Alberto Tombából, Deborah Compagnoniból és a paralimpiai aranyérmes Bebe Vióból áll.

A téli ötkarikás eseményt 2026. február 6-22. között rendezik, míg a paralimpia március 6-15. közé esik.

(NOB, fotó: NOB)