MA1 5880

Sikeres izgulás a csapatsportokban, peches bronzmeccsek egyéniben – a 2. nap összefoglalója

2024. 07. 29.
Megosztás

Szó szerint reggeltől estig sportoltak a Magyar Olimpiai Csapat versenyzői a játékok második napján: akadtak csapatsikereink, egyéniben viszont nem sok. Ám hétfőn nemcsak új nap, új hét is virrad.

A csapatsportok foglalták keretbe a napot, hiszen reggel a női kézisek, este a férfi pólósok nyertek egy góllal – egyik meccs sem kímélte senki idegrendszerét.

A kettő között viszont izgultunk ugyan, ám sikerélményben nem sok részünk volt.

A teniszezőinknek például egy nap alatt véget ért az olimpia. Férfi egyesben Fucsovics Márton elcsent ugyan egy szettet az olimpia tenisztornájának is otthont adó Roland Garros főstadionjában, a Philippe Chatrier-n a salak királyától, a spanyol Rafael Nadaltól, de azért a veterán klasszis nyert három játszmában. Marozsán Fábián kevesebb időt tölthetett a pályán, ő két szettben veszített a francia Ugo Humbert ellen.

Este pedig Fucsovics és Marozsán párosban már egymás mellett vonult a salakra, ám a kimenetel azonos lett: a Griekspoor, Koolhof holland kettős nyert két játszmában.

SZA 6039
MOB-Média/Szalmás Péter

Két helyezést azért hozott a nap, de sajnos mindkettőt szomorú végjátékkal.

Judóban a már a legutóbbi játékokon, Tokióban is ötödik Pupp Réka a vigaszágról küzdötte el magát a bronzmérkőzésig, amit a hosszabbításig húzott hazai riválisával szemben, aki viszont a finisben bevitte a döntő találatot, azaz Pupp ismét az ötödik helyen zárt. (A férfiaknál 66 kilóban Pongrácz Bence helyezetlenül zárt.)

Hasonlóan idegőrlő volt a párbajtőrőző Andrásfi Tibor bronzmérkőzése, ami ugyancsak a ráadásban dőlt el, egyetlen másodperccel a vége előtt, úgy, hogy mindkét félnek akadt meg nem adott találata – végül egyiptomi ellenfele járt nagyobb szerencsével.

Ugyanebben a számban Siklósi Gergely a 9., Koch Máté a 17., női tőrben Pásztor Flóra a 8. helyen zárt.

20240728 014 PARIS 2024 002 vivas
MOB-Média/Szalmás Péter

A gyászos este zárásaként az uszodában Kós Hubert sem jutott a 100 méter hát döntőjébe, noha saját országos csúcsát megjavítva 52.78-cal az első helyen jutott a középdöntőbe. Ott viszont csak 52.98-at úszott, amivel a 10. helyen zárt.

„Előre nem lehetett sajnos tudni, délelőtt mennyivel ússzak lassabban ahhoz, hogy maradjon még bennem – nyilatkozta Kós Hubert. – Nem bánom annyira. Mindennek van oka és nem is ez a fő számom. Örülök, hogy kétszer is 53 másodperc alá be tudtam menni. Megnézzük majd a kétszáz hátat!”

KOS
MTI/Derencsényi István

Kós mögött Jászó Ádám a 19. helyen végzett, 400 vegyesen Holló Balázs a 9., Zombori Gábor a 14. lett, míg a nőknél 200 gyorson Ábrahám Minna a 14. helyen zárt, Pádár Nikolettet kizárták.

Sajnos hamar véget ért a sportlövő Major Veronika versenye is vasárnap, de az a légpisztoly döntője volt, és legjobb olimpiai helyezésért érte el a 8. hellyel.

Némi felüdülést a hegyikerékpár hozott a nap közepén, hiszen a 2021-ben nagyon kellemes meglepetésre negyediknek bejövő Vas Kata Blanka 10. lett, ami visszaesésnek tűnhet, csakhogy napjainkban már inkább az országúti számít a fő szakágának – egy hét múlva indul majd abban is.

20240724 015 PARIS 2024 002 mountain bike edzes
MOB-Média/Szalmás Péter

A nap egyéb történéseiből megemlítendő még, hogy mi történt ökölvívásban, tornában és lovassportban.

Ökölvívásban a nők 66 kg-os selejtezőjében Hámori Luca 4–1-re nyert az ír Grainne Walsh ellen.

A torna női selejtezőjében Czifra Bettina Lili döntőbe jutott egyéni összetettben, emellett felemáskorláton 18., gerendán 31., talajon 45., ugrásban pedig nem rangsorolták, mert csak egy gyakorlatot csinált, Bácskay Csenge 12. ugrásban, a pódiumedzésen megsérülő Kovács Zsófia helyett beugró Székely Zója 34. felemáskorláton.

TORNA
MTI/Kovács Tamás

Lovassportban pedig a Magyar Olimpiai Csapat korelnöke, Kaizinger Balázs az életkorával megegyező 45. helyen áll a tereplovaglás után.

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílik a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos lesz.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.