Szabó László a FODISZ új elnöke

Szabó László a FODISZ új elnöke

2013. 04. 30.
Megosztás

Szabó László kommunikációs szakembert, főiskolai tanárt választotta elnökéül a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ). A tisztújító közgyűlésen új héttagú elnökséget is választottak.

Az egyik legnagyobb hazai fogyatékos sportszövetség évente mintegy 200 versenyen közel 8.500 diák és fiatal sportolását szervezi, valamint 150 szabadidősport eseményen keresztül ad lehetőséget a sportolásra, mozgásra fogyatékkal élő emberek számára. A sportolók nagy többsége tanulásban akadályozott és speciális nevelési igényű fiatal, de értelmi fogyatékos, siket, mozgáskorlátozott és látássérült sportolók is részt vesznek a versenyeken.

A FODISZ-nak mind a tizenkilenc megyében és Budapesten is van szervezete, testnevelői, edzői több mint három tucat iskolában foglalkoznak fogyatékkal élő gyerekekkel.

"A fogyatékkal élők sportolási lehetőségeinek bővítése, a versenyrendszerben résztvevők számának növelése és a hátrányos helyzetű fiatalok sportba való bekapcsolása is szerepel a céljaim között"- mondta el a választást követően Szabó László. "Az elkövetkező hetekben a kormányzat illetékes vezetőivel, a partner társszervezetekkel és a Magyar Paralimpiai Bizottsággal kíván tárgyalni az elnökségünk a fogyatékos diákok és fiatalok támogatása növelésének lehetőségeiről. Egy nemzet belső szolidaritását az is mutatja, ahogyan törődik fogyatékkal élő tagjaival. Szeretném, ha minél több olyan eseményt, versenyt hoznánk létre, ahol fogyatékos diákjaink ép társaikkal együtt vehetnének részt, szurkolhatnának egymásnak."

A FODISZ május 24-26 között Zánkán rendezi a fogyatékkal élő diákok országos sporttalálkozóját mintegy 1000 diák részvételével.

(Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége, Fotó: Beliczay László/MTI)