KGY2024 kép2

Százéves exelnököt, MOB-tagot ünnepeltek a súlyemelők

2024. 03. 04.
Megosztás

A Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) szombati, éves rendes közgyűlésén a szokványos napirendi pontok között különleges ünnepség is helyet kapott: a fórumon köszöntötték Tóth Dezsőt, a szövetség korábbi elnökét, aki a múlt héten töltötte be századik életévét.

Az ünnepelt nevében lánya vette át az MSSZ emléklapját Dobos Imre elnöktől, Ádámfi Attilától, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség alelnökétől; Tóth Dezsőt a Magyar Olimpiai Bizottság képviseletében Tringer Sára, a sportigazgatóság sportszakmai munkatársa köszöntötte.

„A sportvezetők között valószínűleg ő a legmagasabb kort megélt súlyemelő” – jelentette ki Dobos Imre, a szövetség első embere, aki hozzátette, hogy az exelnök hosszú időn át külföldön élt, s tavaly költözött vissza Magyarországra.

Tóth Dezső 1924. február 27-én született Füzesabonyban. Volt sportvezető, edző és testnevelő tanár, 1948-tól a sporthivatalban (OTSH) dolgozott munkatársként, majd osztályvezetőként és főelőadóként, 1969 és 1984 között a Testnevelési Főiskola munkatársa volt, 1970 és 1984 között a Magyar Olimpiai Bizottság tagja. Sporttudományos kiadványokat szerkesztett, könyveket, tudományos cikkeket, tanulmányokat is jegyzett.

A Magyar Súlyemelő Szövetség elnöki tisztét 1969 és 1984 között töltötte be.

Isten éltesse Tóth Dezsőt!