Szilágyi Áron és Siklósi Gergely is győzött a hétvégi GP- és vk-viadalon

Szilágyi Áron és Siklósi Gergely is győzött a hétvégi GP- és vk-viadalon

2022. 12. 12.
Megosztás


Nagyüzem volt a hétvégén a vívóknál: négy helyszínen rendeztek mindhárom fegyvernemben világkupa-, illetve GP-viadalt, ahol sportolóink 2 arany- és 1 bronzérmet szereztek.

A férfi kardozók Orleans-ban GP-viadalon szerepeltek. A háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron vb-aranyérme után most lépett először pástra. Ha már elindult, akkor a 205 indulót számláló mezőnyben ukrán, spanyol, olasz, francia és dél-koreai ellenfelét legyőzve fináléba jutott. Ott a grúz Bazedzét is magabiztosan verte 15-9 arányban, így megnyerte a GP-viadalt. Áron mellett további hat magyar jutott fel a főtáblára: Decsi Tamás, Iliász Nikolasz és Szatmári András a 32 között, Rabb Krisztián, Gémesi Csanád, valamint Péch Miklós a főtábla első körében búcsúzott.

A nők küzdelmében négyen, Pusztai Liza, Szűcs Luca, Keszei Kira és Battai Sugár szerepelhetett a főtáblán, de közülük csak Pusztai és Szűcs tudta megnyerni asszóját, majd a legjobb 32 között ők is búcsúztak.



Vancouverben remekül helyt álltak az egyéni küzdelmekben párbajtőrözőink is. A 192 főt számláló férfi mezőnyben Siklósi Gergely meg sem állt a dobogó legfelső fokáig. Koch Máté is eljutott a nyolcaddöntőbe, de ott a francia Bardenet 12-15-re jobbnak bizonyult.

A nők versenyében 192-en álltak a pástra. Kun Anna egészen az elődöntőig menetelt. Ott a végső győztes olasz Rizzi győzte le őt 11-15-re, így bronzérmet szerzett. Muhari Eszter a 12., Büki Lili a 43. helyen végzett.

A férfi (Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely) és női (Büki Lili, Kun Anna, Muhari Eszter, Wimmer Dorina) csapat is a negyeddöntő találkozóját elvesztve, az alsó ágon mindkét ellenfelét legyőzve ötödik helyen zárt.

A férfi tőrözők Tokióban léptek pástra. Szemes Gergő és Dósa Dániel egyaránt a 32 között között szenvedett vereséget. A férfi csapat (Dósa Dániel, Mihályi Andor, Szemes Gergő, Tóth Gergely) a hetedik helyen végzett

A női tőrözők közül Belgrádban egyedül Pöltz Anna szerepelt a főtáblán, de a 64 között búcsúra kényszerült. A csapat (Kondricz Kata, Mesteri Viktória, Pásztor Flóra, Pöltz Anna) az első találkozóján 34:45-vereséget szenvedett a lengyelektől, végül a 9. helyért vívott csatában Kanadától egyetlen tussal 44-45-re kikapott, így 10. lett.

(MOB-összeállítás)