TAEK UTAZÁS 2

Színre lépnek a taekwondósok is

2024. 08. 06.
Megosztás

Három honfitársunk indul csatába a Grand Palais-ban, szép eredményeket remélve.

Újabb (arany)éremesélyes sportág kerül elő: szerdától a taekwondo is nekikezd ugyanis, és stílszerűen a Grand Palais-ban, ahol korábban vívóink gyűjtöttek aranyat, ezüstöt, bronzot.

A helyszínre egyébként a nemzetközi szakszövetség elnöke is kitért, mondván, a taekwondo számára is tökéletes.

Hozzátette: a sportág felívelését jelzi az is, hogy kilenc új NOB-tagország indít versenyzőt.

SZP 6991
MOB-Média/Szalmás Péter

Nekünk éppenséggel három indulónk lesz: a férfiak 58 kg-os súlycsoportjában Salim Omar Gergely, a 68 klósoknál Józsa Levente, valamint a nők 67 kg-os súlycsoportjában Márton Viviána.

Salim indult el a leghamarabb Franciaországba, ő már szombaton repülőre ült, Józsa és Márton vasárnap követte. Előtte viszont különböző helyszíneken készültek: Salim Tatán, Józsa Budapesten, Márton Madridban és Tenerifén.

A legjobb pedigrével Salim rendelkezik, hiszen egyszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok az olimpiai ötödik helye mellé – ő is kezdi a sort szerda ebédidőben, hiszen 12:13-ra van kiírva az első mérkőzése az argentin Lucas Guzman ellen.

TAEK UTAZÁS 3 2
MOB-Média

Csütörtök délelőtt 10:10-kor következik Józsa Levente küzdelme a kínai Liang Jü-suajjal, majd pénteken 9:33-kor jön Márton Viviána mérkőzése az elefántcsontparti Ruth Gbagbi ellen – a magyar taekwondo első női olimpikonja nem mellesleg korosztályos Európa-bajnok.

A válogatott edzője, Galambos Bence szerint mindhárman nagyon erősek, a munkát elvégezték, helyezésük attól függ, mennyire hat rájuk az olimpiai nyomás.

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílt a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.