Szkander Eb, Druskininkai: komoly magyar éremremények

Szkander Eb, Druskininkai: komoly magyar éremremények

2013. 05. 04.
Megosztás

Hat magyar mozgássérült sportoló is bekerült az utazó keretbe a május 5-13. között a litván Druskininkaiban megrendezésre kerülő integrált szkander Európa-bajnokságra.

Csabai Attila, (a képen) a Magyar Szkander Szövetség elnöke több dobogós helyezést vár a csapattól. A szövetség a Magyar Paralimpiai Bizottság tagszervezeteként komoly anyagi támogatást kapott a minél sikeresebb Eb-szereplés megalapozására.

„Úgy gondolom, sportolóink több érmet is szerezhetnek, az aranyra a mezőny ismeretében nincs túl sok esélyünk, de természetesen nem mondunk le az első helyről sem” – mondta Csabai Attila. – Ezúton szeretném megköszönni az MPB-től kapott segítséget. Erősségét és létszámát tekintve is óriási lesz a mezőny, huszonöt országból több mint 650-en neveztek az Eb-re.”

A sportvezető elmondta, a sportág nagyon szeretne bekerülni a paralimpiai programba.

„A háttérben nagyon komoly egyeztetések zajlanak ebben a témában, óriási lökést adna a sportágnak, ha szerepelhetne a paralimpián – jelentette ki a sportvezető. – A sportág egyik nagyhatalma, Oroszország is támogatja ezt a törekvést. Az oroszokra mindenki odafigyel, nagyon bízunk benne, hogy törekvéseink sikerrel járnak.”

A litvániai Eb-n szereplő magyar hatos: Várhegyi Krisztián (65 kg, junior) – bal kéz, jobb kéz kategória, Fenyvesi József (65 kg) - bal kéz, Kiss Viktor (75 kg) - bal kéz, jobb kéz, Rojkó Zoltán (90 kg) – bal kéz, jobb kéz, Temesvári Zsolt plusz 90 kg, bal kéz, Szabó-Ozor János plusz 90 kg – jobb kéz.

A magyar küldöttség vasárnap utazik el az Eb helyszínére.

(Forrás: Bernau Péter)