Szombaton nyitják meg ünnepélyesen a 29. Nyári Universiadét

Szombaton nyitják meg ünnepélyesen a 29. Nyári Universiadét

2017. 08. 18.
Megosztás


Egy nappal az ünnepélyes megnyitó előtt a két magyar vízilabda válogatott győztes szereplésével megkezdődött a 29. Nyári Universiade Tajpejben.

A magyar Universiade küldöttség 14 sportágban (asztalitenisz, atlétika, golf, gyorsasági görkorcsolya, íjászat, judo, kosárlabda női és férfi csapat, ritmikus gimnasztika, taekwondo, tenisz, torna, úszás, vívás, vízilabda női és férfi csapat), az elmúlt 40 év legnagyobb létszámú küldöttségével, 141 versenyzővel képviseli hazánkat. A sportolók 47 felsőoktatási intézményből kerültek ki, 124-en hazai egyetemen tanulnak, a többiek 6 ország intézményeit látogatják, leginkább (12 fő) az Egyesült Államokban. A magyar intézmények közül a Testnevelési Egyetem (21 fő) és az ELTE (18 fő) hallgatói képviselik magukat a legnagyobb létszámban.

A csapatból a friss vb ezüstérmes Baji Balázs, továbbá három gyalogló atléta (Kovács Barbara, Récsei Rita, Venyercsán Bence), valamint 5 úszó (Balogh Gábor, Gyurta Gergely, Papp Márk, Pulai Bence, Verrasztó Evelyn) és a vízilabdázó Garda Krisztina már szerepelt a riói olimpián is.

Az atléták közül Gyurátz Réka, Halász Bence, Gyürkés Viktória, Kerekes Gréta, Kozák Luca és Rivasz-Tóth Norbert részt vett a nemrég befejeződött londoni atlétikai világbajnokságon.

A vívó küldöttség tagja az ez évi kardvívó világbajnok Szatmári András.

A csapatsportokban a két vízilabda gárda mellett a két kosárlabda válogatott is részt vesz az Universiadén.

Legutóbb 2015-ben Gwangjuban 2 arany- és 3 bronzérmet szereztek a magyarok. Most ennél több éremre számít a csapatvezetés.

Az esemény honlapja itt megtalálható.

(MOB)