Téli Sportágválasztó nagy sikerrel

Téli Sportágválasztó nagy sikerrel

2013. 01. 21.
Megosztás

Először rendezték meg a Téli Sportágválasztót a Városligeti Műjégpályán.

Az impozáns helyszínen mindkét napon reggel 10 órától várták az érdeklődőket egészen 20 óráig, folyamatos nyitva tartással.
Szombaton az előbújó nap előcsalogatta az érdeklődőket is, és végül nem is volt megállás.
Az eseményre kilátogatók olyan sportokat is kipróbálhattak, amilyenekkel máskor nem találkoznak.

Ilyen volt a bandy (jéglabda), bob, jégvitorlázás, de a klasszikusok, a sífutás vagy a curling sem hiányoztak.

"Mivel az intézményünk téli sportcentrummá akar válni, évek óta tervezzük egy hasonló esemény megrendezését, s ez a havas-jeges sportágakkal való együttműködésnek köszönhetően most valóra vált - mondta Bartha László, a Városligeti Műjégpálya igazgatója. - Első lépésként már megépítettünk egy hódeszka-pályát a felújított műjég mögött, a jövőben pedig további fejlesztések is várhatóak, de ezen a hétvégén már az összes téli sportot kipróbálhatták a látogatók."

Különböző bemutatók, játékok színesítették a programokat illetve hírességek, élsportolók is tiszteletüket tették a rendezvényen.

Sebestyén Júlia, a 2004-es budapesti műkorcsolya Európa-bajnokság győztese volt a rendezvény fővédnöke, aki tehetséges tanítványaival ment ki a Városligetbe. A fiatal palánták bemutatót is tartottak. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség összes szakága jégre lépett a további bemutatókon.

A jégkorongos sátor előtt felállított két asztalihokihoz szinte csak előselejtezővel lehetett odaférni.

Jaromír Jágr, az NHL-lockout idejére a cseh Extraligába hazatérő klasszis is képviseltette magát a rendezvényen. Az I. Téli Sportágválasztó vendég országa a Cseh Köztársaság volt, a vendégek pedig ki is állították azt a HC Kladno mezt, amelyet maga a kétszeres világbajnok és egyszeres olimpiai bajnok szélső (és minden csapattársa) dedikált. A sátorban egyébként mindenki megismerkedhetett kicsit közelebbről is Csehországgal, de természetesen nem maradhatott távol a jégkorongsport elkötelezett támogatója, a Skoda sem.

Aki kiment a hétvégén az eseményre nem bánta meg. Gratulálunk a szervezőknek, s várjuk a folytatást.

(Forrás: MOB, icehockey.hu)