Tenisz: Babos Tímea megnyerte a gifui tornát

Tenisz: Babos Tímea megnyerte a gifui tornát

2014. 05. 04.
Megosztás

Babos Timea mindössze három játékot veszített Jekatyerina Bicskova ellen, magabiztosan nyerte a döntőt a 75 000 dolláros gifui ITF-versenyen. A mérkőzés 1 óra 3 percig tartott. A 20 éves magyar játékos 11. alkalommal nyert egyesben ITF-tornán, további hét alkalommal volt döntős.

A gifui verseny 2. kiemeltje a fináléig vezető úton, négy meccs alatt egy szettet veszített, esélyesként várhatta az utolsó mérkőzést. Az első és a második mérkőzésen sem kellett egy óra a győzelemhez, de a döntő alakult a legsimábban!

Bicskova ugyan az első játékban bréklabdához jutott, de nem tudott élni a lehetőséggel. Utána pedig már esélye sem volt igazán arra, hogy elnyerje ellenfele adogatását...Timi ugyanis kiválóan szervált, a fogadásokkal sem volt probléma, végig uralta a finálét.

A 20 éves magyar játékos a 24 perces első szett második játékában harmadik esélyét kihasználta, elnyerte Bicskova adogatását. Az orosz játékos 3:0-nál szépített, de többre esélye sem volt. Timi 4.1-nél újra brékelt, majd 15-re hozta saját adogatójátékát, ezzel a szettet is.

A második játszma már szorosabb volt, legalábbis picit tovább tartott. Bicskova ugyan az első gémben két bréklabdát hárított, de 1:1 után újra elveszítette adogatását. Timi 3:1-nél a harmadik lehetőséget kihasználva nyerte el újra ellenfele szerváját, majd 5:1-re elhúzott.

Bicskova ekkor újabb gémet „hozott”, de ez nem befolyásolta már a mérkőzés és a döntő forgatókönyvét. Timi ugyanis rendkívül magabiztosan, semmire nyerte az utolsó játékot, így meg is nyerte a gifui versenyt.

Timi legközelebb a cseh fővárosban lép pályára, a Sparta Prague Openen (100 000 dollár + vendéglátás).


KANGAROO CUP INTERNATIONAL LADIES OPEN TENNIS 2014 (75 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, DÖNTŐ

Babos Tímea (2.)-Jekatyerina Bicskova (orosz) 6:1, 6:2

(Forrás: babostimea.hu)