Új könyv jelent meg a londoni ötkarikás játékokról

Új könyv jelent meg a londoni ötkarikás játékokról

2012. 11. 01.
Megosztás

Új könyv jelent meg az idei, londoni olimpiáról: az Aréna 2000 Kiadó zsinórban immár hatodik alkalommal jelentetett meg az aktuális nyári olimpia történéseit feldolgozó kiadványt.

Barcelona, Atlanta, Sydney, Athén és Peking után a nagyszerű sikereket hozó londoni ötkarikás játékokról is könyvet jelentetett meg a kiadó.

A kiadványban megtalálható mind a tizenhét magyar érem története, olimpiai bajnokaink életútja, az euforikus vagy éppen szomorkás pillanatok lenyomata.

Olvashatunk benne a győztesen célba érő, vagy az utolsó lépésnél elbukó külföldi sztárokról ugyanúgy, mint azokról a színes történetekről, amelyek nem kerültek ugyan az újságok címlapjaira, de évek múltán is jót lehet mosolyogni rajtuk, mint például egy győztes röplabdamérkőzés utáni leánykérésről.

A London 2012 bemutatóján jelen volt díszvendégként Hajdú B. István, aki a Magyar Rádió tagjaként közvetítette az angol fővárosból az eseményeket, illetve Vadon János, aki Hope Relay nagykövetként futhatott az olimpiai lánggal.

A közönségtalálkozón és könyvbemutatón egy olimpiai bajnok is felbukkant: Berki Krisztián videóüzenetében mesélt londoni élményeiről, és jó szívvel ajánlotta a könyvet mindenkinek, aki szereti a magyar sportot, hiszen véleménye szerint nagyon jó élmény lehet mindenki számára a könyvet olvasva újra átélni a XXX. nyári olimpia történéseit.

(Forrás:MTI)