Ugribugri1

Újabb intézménnyel bővült az olimpiai nevelést választók köre

2023. 09. 27.
Megosztás

A gödi Ugri-Bugri Óvoda is bekapcsolódott az olimpiai nevelésbe, ennek szellemében szeptember 27-én együttműködési megállapodást kötött a Magyar Olimpiai Akadémiával.

A dunakanyari óvoda a negyedik a sorban, a 27 általános iskolát is számolva mintegy 14 ezer gyermek részesül az olimpia szellemiségét is megidéző nevelésben.

A megállapodást Győr Béla MOA-főtitkár, a fenntartó részéről Balázs Anna és Deák Zoltán látta el kézjegyével. Az eseményen részt vett Göd háromszoros olimpiai bajnok polgármestere, Kammerer Zoltán is.

Ugribugri2
MOB-Média

„A sportóvoda 2012-ben, a londoni olimpia évében nyitotta meg kapuit. Mindennapjaink része a sport, a változatos mozgásformák megismertetése. Kertünkben, műfüves pályánkon ismerkednek a gyerekek a labdarúgással, kézilabdával, sok az ügyességi és váltóverseny. Nem célunk élsportolókat nevelni, de törekszünk megmutatni, hogy a sport játékos formában mennyi pozitív változást tud hozzátenni a gyermekek életéhez; célunk a csapatban való együttműködés megtanítása játékos formában. Jövőre olimpiai év, úgy gondolom, jókor csatlakoztunk, bízom benne, hogy lesznek színes programjaink az ötkarika szellemében” – mondta Deák Zoltán.

„A Magyar Olimpiai Akadémia alakulása óta, több mint három évtizede kíséri figyelemmel országszerte, és segíti szakmai hozzáértéssel, kapcsolatokkal a velük együttműködő 27 iskolát és most már a négy óvodát. A közös eseményeken résztvevő olimpikonok jó példát mutathatnak a jövő generációinak. Az intézmények megemlékeznek az olimpia napjáról, programokat rendeznek az olimpizmus értékeinek szem előtt tartásával” – foglalta össze Győr Béla.