Újra csúcsdöntés lehet az Országfutáson

Újra csúcsdöntés lehet az Országfutáson

2017. 03. 16.
Megosztás


Az előzetes regisztráció szerint több mint 10.000 résztvevővel és legalább 100.000 teljesítendő kilométerrel rajtol el idén március 18-án az V. Országfutás – tájékoztattak a szervezők.

Mint ismeretes, a rendezvényen bárki ingyenesen részt vehet, ha regisztrál az orszagfutas.hu oldalon és ezen a napon bárhol, bármikor teljesít minimum 5 km-t, futva, gyalogolva vagy túrázva. A rendezvényhez – melynek védnöke Monspart Sarolta (tájfutó világbajnok) – olyan hírességek is csatlakoztak, mint Csipes Tamara, Csipes Ferenc (olimpiai bajnok kajakosok), Lubics Szilvia, Maráz Zsuzsi (ultramaratonista futók).

2015-ben Vadász Vince fejéből pattant ki az ötlet, hogy szervez egy, az egész országot megmozgató, mindenki számára elérhető, ingyenes, bárhol teljesíthető, de mégis közösségi rendezvényt, ami a rendszeres mozgást, a futást népszerűsíti. Így került megrendezésre 2015 márciusában az első tavaszi Országfutás. Az akkor rajtoló rendezvénysorozaton, amelyen majdnem 4.000-en vettek részt, 46.733 km-t teljesítettek összesen. Ez az országhatár több mint húszszorosát jelentette gyalogosan, túrázva, illetve futva. A további Országfutások során egyre többen csatlakoztak a rendezvényhez, amely megmozgatott minden korosztályt a legfiatalabbaktól az idősebbekig, iskolás csoportok, baráti körök, munkahelyi csapatok, nyugdíjasklubok csatlakoztak az ország minden pontjáról, sőt az országhatáron kívülről is, megmutatva ezzel, hogy a mozgás öröme mindenkié. A közösséghez tartozás mindenkinek nagy öröm!

Az Országfutások minden esetben nagy nemzeti ünnepeinkhez kötődnek, tavasszal március 15-höz, míg ősszel október 23-hoz.

A résztvevők száma és a teljesített táv az első négy Országfutáson több mint kétszeresére nőtt.

(MOB)