Újra fut Magyarország - az eseményhez olimpikonok is csatlakoznak

Újra fut Magyarország - az eseményhez olimpikonok is csatlakoznak

2015. 10. 17.
Megosztás

Október 24-én, szombaton indul a II. Országfutás, melynek lényege, hogy bárki, aki ingyenesen regisztrál, a futás napján bármikor lefuthat vagy gyalogolhat minimum 5 kilométert, ott, ahol épp tartózkodik. Nincs szükség utazásra, nincs szükség nevezési díjra, ugyanakkor mégis egy közösséghez tartozónak érezheti magát a nevező. A cél, hogy gyűjtsük a kilométereket, minél többször végigfussunk az országon (a határ hossza 2246 km). Az Országfutáshoz olimpikonok is csatlakoznak.

A tavaszi futás alkalmával mintegy 4.000 regisztrált futó 46.733 km-t teljesített, elméletben több, mint húszszor végigfutva az országot, sőt ez a táv a Föld bőséges megkerülését is jelentette az Egyenlítő mentén.

Az Országfutás egy valódi szabadidősport-esemény, megmozgatva egy széles réteget, a fotelülőktől kezdve az amatőrökön át az ultrafutókig. Családok, baráti társaságok, csapatok, munkahelyi közösségek is futhatnak/gyalogolhatnak együtt, lehetőség van csoportos regisztrációra.

Olyan hírességek is csatlakoznak az eseményhez, mint Monspart Sarolta (tájfutó világbajnok) védnökként, Lubics Szilvi (ultramaratonista), Maráz Zsuzsanna (ultramaratonista), Kovács Katalin (olimpiai bajnok kajakos), Kovács Kokó István (olimpia bajnok ökölvívó), Csipes Ferenc (olimpiai bajnok kajakos).

Az ingyenes regisztráció elindult, mely október 24-én 14 óráig tart.

További információ, regisztráció: www.orszagfutas.hu