A huszonkettedik Kihívás Napja következik

Vajda Attila kenuját húzza Kanyó Dénes a Kihívás Napján

2013. 05. 21.
Megosztás

Kanyó Dénes összefog Vajda Attilával. A világbajnok és világrekorder búvárúszó korábban bejelentette, hogy egyedi produkcióval készül az idei Kihívás Napjára. Kanyó több társával a szegedi Maty-éri kajak-kenu pályán egy kenut fog húzni.

A kenu utasa pedig nem lesz más, mint Peking olimpiai bajnoka, Vajda Attila. „Nekem gyakorlatilag minden nap Kihívás Napja van. A Világjátékokra készülök, és egy ilyen edzéssorozaton elég gyakran feszegeti az ember a saját határait. A Kihívás Napja nagy múltra tekint vissza, ezért gondoltam, hogy egy ilyen egyedi feladattal ünnepeljük meg Vajda Attilával együtt” – mondta Kanyó.

Tatabányán igazi sportfesztiválra készülnek. Többek között grundbirkózással, lábtenisszel, súlyemeléssel, íjászattal, kötélhúzással találkozhatnak a kilátogatók, na meg Kassai Viktorral. A nemzetközi labdarúgó-játékvezető lesz ugyanis a tatabányai Kihívás Napjának arca.

Magyarország legnagyobb lakossági sportos megmozdulásán május 22-én 50 millió sporttal eltöltött perc a cél. Emellett a benevezett falvak és városok versengenek a „Magyarország legsportosabb települése” címekért, amelyeket a hagyományoknak megfelelően hét kategóriában oszt ki a Magyar Szabadidősport Szövetség.

(Forrás: kihivasnapja.hu)