Vereség a szlovákoktól

Vereség a szlovákoktól

2012. 05. 27.
Megosztás

A második szlovákok elleni felkészülési mérkőzésen az előző napi vereség után teljes lendülettel és odaadással játszott válogatottunk.

Képesek voltak kamatoztatni az előző napi kudarc tanulságait. Bár elvesztettük a meccset, mégis azt kell mondani, le a kalappal a magyar válogatott előtt.

Már az első percekben kemény csata bontakozott ki, mindkét együttes játékosai motiváltan, az előző napot feldolgozva kezdtek. Nyitásaink nem okoztak gondot az ellenfélnek, de a sáncmunkánkkal, amivel igyekeztünk pótolni, meggyült a bajuk. A vendégek folyamatos 3-4 pontos előnnyel meneteltek, amit nem igazán tudtunk tartani. Nyitásfogadásaink nem mentek be pontosan és a nyitásoknál is sokat hibáztunk. Megérett az idő egy feladó cserére, de ez sem segített. Továbbra is keményen támadtak a szlovákok és az első szettlabdájuk értékesítésével nyerték az első játékrészt.

Egy bődületes ásszal kezdtük a második etapot. Blokkjaink sem rosszak, ami feldühíti a szlovákokat és időt kérnek. Ezt meg kell beszélni, erre nem számítottak. Hiába a taktikázás, ez sem segített, Széles Petra sorra szedte le az ellenfél ütéseit (6-0). Csak az első technikai idő állított meg minket, ott viszont egyből 3 pontot is szerzett ellenfelünk. Kicsit bizonytalan lett a játék, oly annyira, hogy még a nyitásfogadásunk is megremegett. De ma, ez a csapat nem adta fel. Újra jöttek a jó sáncok, aminek segítségével ismét távolodtunk a szlovák válogatottól. Két röpke hullámvölgy után magunkra találtunk és már vezettünk is 3 ponttal, nem sokkal a vége előtt. Egy Dékány ász és 1:1 a kijelzőn.

A harmadik szett hasonlóan indult az előzőhöz. Széles Petra kemény nyitásait szenvedték a szlovákok, majd Liliom Rita ütötte ki a sarkot, amire a vendégek edzője időkéréssel reagált. Nem jelentett sokat a stop, 8-2-vel értünk az első technikai időhöz. A lányok teljes lendülettel, összharmóniában, lelkesen játszottak. Mi kell ilyenkor? Két ászértékű nyitás! A szlovákokat sem olyan fából faragták. Felzárkóztak, de a sorozatuk nem tartott sokáig. Ismét elléptünk 2-3 ponttal és tartottuk előnyünket. 21-19-nél Jókay Zoltán időkérés keretében néhány jó tanácsokkal látta el a lányokat. Mondhatni szavai nyitott fülekre találtak, mert próbálkoztak a szlovákok, de miénk lett az első szettlabda, majd egy szlovák out révén 2-1-re vezettünk.

Továbbra is kemény volt a küzdelem, hol az egyik csapat, hol a másik csapat szerzett pontot. A szlovákok szívesen tovább léptek volna, de a magyar szövetségi kapitány időt kért. A folytatásban felerősödött a szlovák válogatott, nyitásaik megszelídítése gondot okozott Rákapcsoltunk, de ellenfelünk nem engedett közelebb magához. Egy kisebb közjáték után megrázták magukat a szlovákok és egyenlítenek.

Az utolsó játszmát ásszal kezdték a szlovákok, mire egy igen erős, elsöprő támadással válaszoltunk. Egy hosszú labdamenetben következett, mindkét csapat küzdött, aminek eredményeként háromszor is sánccal jutattuk vissza a szemközti térfélre a labdát, ami végül leesett. Felgyorsultak az események és négy gyors szlovák pont következett. A vendégek lendületét nem lehetett megtörni. Nyerték az utolsót és azzal a mérkőzést is.

Jókay Zoltán:
Sokkal stabilabb volt a csapat, mint az első mérkőzésen, az ott szerezett tapasztalatokat többször kamatoztatni tudtuk, sajnos a végérre egy két embernél elfogyott az erő és a koncentráció.

Cada Miroslav:
A mai mérkőzésen a magyar csapat erőteljesebb volt, ezért megszenvedtük a győzelmet. Örülök, hogy az ötödik szettet és ezáltal a mérkőzést megnyertük.

Magyarország - Szlovákia 2-3 (-15, 22, 23, -20, -7)
Magyarország: Miklai, Milovits, Takács, Dékány, Széles, Liliom, Molcsányi (Libero); Cserék: Tálas, Szívós, Kovács, Szakmáry.
Szlovákia: Viestova, Pencova, Soares, Radosova, Bramborova, Cronova, Niknomova (Libero); Cserék: Nosekova, Smak.

(Forrás: hunvolley.hu)