1724333608559

Zuglóban is népszerűsítették az olimpiai nevelést

2024. 08. 23.
Megosztás

Augusztus 22-én a Magyar Olimpiai Akadémia tanácsának két tagja, Becsey János, paralimpiai bajnok és Szijj Lilla, a hazai OVEP (Olympic Values Education Program) menedzsere, a Zuglói Sport-és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. meghívására részt vett a Zuglói Nyári Napközis Táborban, ahol kétszáz diákkal ismertették meg az olimpiai nevelés alapjait.

A beszélgetés úgy zajlott, hogy Szijj Lilla röviden bemutatta magát a programot, majd röviden beszélt az olimpiai nevelési témákról, úgy, mint kiválóságra törekvés, harmonikus test, szellem és lélek, az erőfeszítés öröme, és a tisztelet magunk, a környezetünk és egymás után.

„Minden téma rövid bevezetése után megkérdeztem Becsey Jánost az adott témában tapasztalatairól, élményeiről, rendkívül motiváló történeteiről. Mondanom sem kell, hogy a gyerekek itták a szavait, és nagy örömmel töltött el, hogy nem csak ők, hanem a kisérő felnőttek, szervezők is találtak párhuzamot saját életükben, ami utána a rövid személyes beszélgetésekből kiderült” – mondta Szijj Lilla.

1724333608567

A résztvevő iskolák mind zuglóiak voltak, igy két olimpiai iskola, a Zuglói Hajós és a Csanádi Árpád Általános Iskola is jelen volt a táborban, ami külön öröm volt a számunkra.

A végén a gyerekek kérdést tehettek fel, és bátran kérdeztek is, gyakorlatilag nem volt vége a kérdések számának.

„Úgy gondolom, hogy az OVEP népszerűsitése rendben megvalósult, és ami még ennél is jobb, az az, hogy a módszertan is alkalmazásra került, mert a gyermekek hallhattak egy interaktív, gondolatébresztő beszélgetést, majd tehettek fel kérdéseket, maguk is elgondolkodhattak a saját szemszögükből a témán. Reméljük ez a kis csomag, amit hazavisznek, hosszútávon is meghatározó lesz az életükben, akár sport karrierükben.”