Triatlon 5

50 nappal a rajt előtt a judo, a triatlon és az asztalitenisz is konzultált

2024. 06. 06.
Megosztás

50 nappal a párizsi olimpia rajtja előtt a judósok, triatlonisták és az asztaliteniszezők is elmondhatják, hogy a célegyenesbe kerültek az olimpiai konzultáció tekintetében.

Június első hetében e három hazai szövetség képviselői érkeztek a Magyar Olimpiai Bizottság székházába finomhangolás céljából. A sportági küldöttségeket Fábián László főtitkár, dr. Bartha Csaba operatív igazgató és a MOB munkatársai tájékoztatták a párizsi aktualitásokról, várható részletekről.

Kiemelt jelentőségű a MOB közgyűlése által elfogadott minimumkövetelmények betartása, az eddigi két doppingellenes előadás után még egy újabb van szervezés alatt. Szükséges az OSEI-szűrővizsgálatok megléte és az erkölcsi bizonyítvány is.

A konzultációkon elhangzik az olimpiai fogadalomtétel időpontja is, július 8., helyszíne a MÜPA lesz; a hazaérkezők fogadására ünnepség keretében augusztus 12-én kerül sor.

Triatlon 6
MOB-Média/Balassa Balázs

A triatlonosok eddig három kvótát szereztek Lehmann Csongor, Bicsák Bence és Kuttor-Bragmayer Zsanett személyében. A sportág hosszú távú felkészülési terv alapján készül az olimpiára. A felkészülést nehezítette a sok, távoli pontszerző verseny, a hosszú menetelés, a rengetek utazás és időeltolódás. Erről Lehmann Tibor szakmai alelnök és Lipták Tamás szakmai igazgató beszélt a konzultáción. A mixváltó is közel állt a kijutáshoz, ez azonban nem sikerült, ami hiányérzetet jelent. A versenyeket Párizs nevezetességei (központja a Pont Alexandra) körül rendezik, az úszás helyszíne például a Szajna lesz, a kerékpáros számot a macskaköves Champs-Élysées sugárútra viszik. Bíznak a jó eredményben, a pontszerzés reális cél lehet.

Judo 2
MOB-Média/Balassa Balázs

Népes küldöttség érkezett a judo-szövetség részéről: Nagy András főtitkár, Ungvári Miklós férfi-, Braun Ákos női szövetségi kapitány, valamint Olláry Péter utánpótlásvezető és Murakami Kiyoshi technikai igazgató. Jelenleg öt judós kijutása biztos a világranglista alapján, de bíznak egy további kvótában is, akár a csapatkvóta is meglehet, de ez már nem a sportolókon múlik. Tóth Krisztián (90 kg), Pupp Réka, Özbas Szofi (63), és Gercsák Szabina (70) közvetlen kvótás helyen áll súlycsoportjának világranglistáján, míg Ungvári Attila (81) kontinentális kvótával szerepelhet Párizsban a jelenlegi állás szerint. A nemzetközi szövetség június 24-én küldi ki a hivatalos értesítéseket. A versenyhelyszín az Eiffel-torony közelében lesz kialakítva a Champs de Mars Arénában.

IMG 9240
MOB-Média/Vasvári Ferenc

A Magyar Asztalitenisz Szövetséget Lencse Gyula főtitkár, a sportszakma részéről Fülöp István, Faragó Judit és Ott Lívia képviselte. Két magyar játékos utazik Párizsba: a vegyes párosok közt Ecseki Nándor Madarász Dórával lép majd asztalhoz. Valószínűsíthető még a női egyéni versenyben Póta Georgina részvétele, de ez a későbbiekben fog eldőlni; az egyéni ranglistát június 18-án zárják. Az asztaliteniszezők a Paris Expo területén, a South Paris Arénában fognak megmérkőzni.

Judo 5
MOB-Média/Balassa Balázs

Kapcsolódó cikkek:
Vívás, kajak-kenu, vízi- és kézilabda – Párizs célegyeneseben a sportági konzultációk

A párizsi konzultáció célegyenesében a sportlövészet és az atlétika
Úszás és lovassport a párizsi konzultációs sorozat célkeresztjében
Az öttusázók, tornászok és kerékpárosok is ráfordultak a párizsi célegyenesre

Birkózás, vitorlázás és taekwondo Párizs fókuszában