Sport - Sidney-i olimpia - Kajak-kenu

Bártfai Krisztián 50 éves

2024. 07. 16.
Megosztás

Ötven esztendős lett a háromszoros olimpikon Bártfai Krisztián, olimpiai bronzérmes, világbajnok kajakozó.

Kajak-kenu vb Lengyelországban

A német Ronald Ruhe (j), Tim Wieskötter kettős (elöl) elhagyja a Bártfai Krisztián, Veréb Krisztián alkotta magyar egységet a férfi kajak kettesek 500 méteres döntőjében a poznani kajak-kenu világbajnokságon 2001. augusztus 26-án. A magyar kettős a hatodik helyen végzett.

MTI/EPA/Janek Skarzynski

Bártfai Krisztián 1974. július 16-án született Vácon. A szöuli olimpia évében kezdett szülővárosában kajakozni a Váci hajóban a két legendás dunakanyari edzőnél: Babella Lászlónál és Csermák Károlynál. Serdülőben, ifiben már országos bajnok, 1991-ben ifjúsági világbajnok. A barcelonai olimpia évéban Vácon érettségizik, majd átigazol az MTK-ba.

Sport - Kajak-kenu Világbajnokság Szegeden

Szeged, 1998. szeptember 6. Storcz Botond, Bártfai Krisztián, Szávodszki Zsolt és Bauer Márton a férfi kajak négyesek versenyében a szegedi 29. Kajak-kenu Világbajnokságon. A magyar egység ezüstérmes lett.

MTI/Illyés Tibor

Felnőtt sikerei közt – csapathajóban, párosban és a négyessel – tucatnál is több világ- és Európa-bajnoki érmet gyűjtött. Az 1995-ös duisburgi vb-n a négyessel aranyérmes; ezüstjeinek száma 6, mellette van 3 bronza is. Kontinensviadalokról 3 ezüstöt jegyez. Edzői Fábián László és Sári Nándor.

Sport - Nyári Olimpiai Játékok - Sydney

Sydney, 2000. szeptember 30. Veréb Krisztián (b) és Bártfai Krisztián, a férfi kajak párosok 1000 méteres távjának harmadik helyezettjei mutatják bronzérmüket az eredményhirdetésen a XXVII. nyári olimpián.

MTI/Földi Imre

Három olimpián vett részt. A 2000-es sydney-i olimpián K2 1000 méteren Veréb Krisztiánnal bronzérmes. Barcelonában és Atlantában pontszerző hatodik; '96-ban az akkor már kétszeres olimpiai bajnok klubtárs, Gyulay Zsolt volt a páros másik tagja.

Bartfai gyulay szalmaspeter

Bártfai Krisztián és Gyulay Zsolt az atlantai olimpián, a férfi kajakozók K2 500 méteres versenyében. A magyar páros a hatodik helyen végzett.

Szalmás Péter

Képezte magát a Testnevelési Egyetemen, majd pilótának tanult. Abu-Dzabiban él, korábban a Malév, ma az Emirates járatain kapitány. Az internetes kajak.hu alapítója. Az Egyesült Arab Emírségekben sem szakadt el sportágától, aktív szervezője az ottani kajak-kenu életnek.

Sport - Nyári Olimpiai Játékok - Sydney

Peurith, 2000. szeptember 26. Bártfai Krisztián kajakos mutatja a képével a címlapon megjelent helyi napilapot a kajak-kenu csapat szállásán, a sydney-i olimpián.

MTI/Földi Imre

Isten éltesse Bártfai Krisztiánt!