20231011 001 sportagi egyeztetes

Fókuszban Párizs: konzultáción a taekwondo és a tenisz

2023. 10. 12.
Megosztás

Szerdán a taekwondo és a tenisz volt napirenden a Magyar Olimpiai Bizottság párizsi olimpiai konzultációs sorozatán.

A taekwondo-szövetségből dr. Márton Zsolt Krisztián elnök és Kiss Roland főtitkár érkezett a megbeszélésre. Dr. Bartha Csaba operatív igazgató gratulált az idei eredményekhez, majd a párizsi kvalifikáció került górcső alá. Nem kizárt a négy kvóta sem – bízik benne a szövetség; ez két-két férfi és női olimpiai részvételt jelentene, és mint elhangzott, erre nagy esély van a versenyzők világranglistán elfoglalt helye alapján. A direkt kvótazárás időpontja december 31-e. A sportvezetők hangsúlyozták, hogy – véleményük szerint – a világ egyik legnehezebb kvalifikációs szisztémája az övék. Nehézséget jelent, hogy a keretből több sportoló életvitelszerűen él külföldön. Az eredményesség tekintetében óvatosan, de két éremben is bíznak. A támogatásokért köszönetet mondtak az államtitkárságnak és a MOB-nak egyaránt.

20231011 005 sportagi egyeztetes
MOB-Média/Szalmás Péter

A teniszezők konzultációs csapatát Sütő Csilla főtitkár, Bardóczky Kornél fejlesztési igazgató és Bor Péter kommunikációs munkatárs képviselte. A játékosok sikeresen menetelnek; ahogy a sportág vezetői mondják: magyar szempontból kiemelkedő olimpia lehet. Az 52 hetes ranglista a Roland Garros után, június 10-én zárul. Többeknek is realitás lehet a kijutás, erre esélyes lehet a női páros és a vegyes páros is; 2-6 kvótában bíznak, nem zárják ki a három-három női és férfi játékos részvételét sem. Az eredmények tekintetében a pontszerzést mindenképp remélik, optimistán gondolkodva még egy érem sem kizárt.

20231011 006 sportagi egyeztetes
MOB-Média/Szalmás Péter

A konzultációs sorozaton a párizsi olimpiára készülő sportági szakszövetségek vezetői, szakmai irányítói és a MOB vezetői, munkatársai vesznek részt, mellettük a sportért felelős államtitkárság, a Magyar Antidopping Csoport, a Nemzeti Sportügynökség, az Országos Sportegészségügyi Intézet és a Magyar Edzők Társaságának képviselői is meghívást kapnak. A megbeszélések fókuszában a sportszakmai kérdések, a kvalifikációs út és lehetőségek, valamint az olimpiával kapcsolatos operatív szervezési kérdések állnak. A konzultációk moderátora dr. Bartha Csaba, a MOB operatív igazgatója, aki röviden vázolja a MOB Kettőskarrier-programjának lehetőségeit is. A Magyar Antidopping Csoport részéről Juvancz Gabriella tesztmenedzser a holléti nyilvántartás pontos vezetésére hívja fel a figyelmet.

Kapcsolódó cikkek:
Kézilabdával, kajak-kenuval indult a MOB párizsi konzultációs sorozata
Fókuszban Párizs: konzultáción a vívás és az ökölvívás
Fókuszban Párizs: konzultáción a judo, vízilabda és úszás
Fókuszban Párizs: konzultáción a triatlon és a birkózás