20240221 005 mob sportoloi bizottsag

Idei munkatervét is tárgyalta a MOB Sportolói Bizottsága

2024. 02. 21.
Megosztás

A párizsi olimpia évében is jelentős aktivitásokat tervez a Magyar Olimpiai Bizottság Sportolói Bizottsága. A testület dr. Baji Balázs olimpikon atléta, világbajnoki bronzérmes gátfutó, a MOB elnökségének tagja vezetésével tartott ülést szerda délután.

20240221 002 mob sportoloi bizottsag
MOB-Média/Szalmás Péter

A megbeszélésen Fábián László, a MOB főtitkára hangsúlyozta, hogy az ötkarikás szervezet számára a sportolók a legfontosabbak, így az őket képviselő bizottság is jelentős súllyal bír az olimpiai mozgalomban; sok programba, eseménybe kapcsolódnak bele, ezért köszöni az aktív munkájukat. A sportvezető vázolta a szervezet különböző projektjeit, a Kettőskarrier- és az Olimpiai Értékek Oktatási és Nevelési programját valamint a safeguardingban való részvételt. „Szeretnénk benneteket minél több alkalommal bevonni, jó értelemben használni” – fogalmazott az olimpiai bajnok öttusázó.

20240221 009 mob sportoloi bizottsag
MOB-Média/Szalmás Péter

Dr. Baji Balázs beszámolt az előző, október 18-ai ülés óta eltelt időszakról. Sikeresnek ítélte az akkori találkozót, emlékeztetett, hogy nyílt ülést tartottak, amin 16 sportág képviselői vettek részt. „Egy ilyen nyílt ülés nagy érdeklődést mutat, bebizonyosodott, hogy fontos meghallgatni egymást, a jövőben tervezünk még ilyet.” A Nemzeti Sportügynökség sportszakmai és sportstratégiai vezérigazgató-helyettese beszélt a Puskás Arénában tartott novemberi sportolói fórumról, ismertette, hogy elkészült a sportolói kézikönyv és elindult a bizottság Instagram-oldala is. A MOB-ot érintve tájékoztatott arról, hogy Fürjes Balázs a NOB tagja, egyben a MOB elnökségének is tagja lett, illetve szépen alakul a MOB Kettőskarrier-programja, amelyhez már közel száz sportoló csatlakozott. Elmondta, hogy a sportolói bizottság előző elnöke, Sinkó Andrea lett a MOB Esélyegyenlőségi Bizottságának elnöke, aki a két testület párbeszédét, együttes ülését kezdeményezte, elsősorban safeguarding-témában. A sportvezető kitért az idén nyári, budapesti olimpiai kvalifikációs sorozatra (OQS) is, melynek a sportszakmai mellett sportdiplomáciai téren is nagy jelentsége lesz.

20240221 007 mob sportoloi bizottsag
MOB-Média/Szalmás Péter

A bizottság elfogadta idei munka- illetve rendezvénytervét is, melyek kiterjednek többek közt nyílt ülésre, sportolói fórumra, tisztújításra, nemzetközi olimpiai napi aktivitásra, az OQS programjaira, közösségépítő eseményekre és sportnapra is.

20240221 006 mob sportoloi bizottsag
MOB-Média/Szalmás Péter

A meghívottként résztvevő Hegyi Dóra (FIG, Nemzetközi Torna Szövetség Sportolói Bizottságának alelnöke, aerobik) a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) Sportolói Tanácsának tagja WADA-aktualitásokról és edukációkról adott tájékoztatást.

A megbeszélésen részt vett dr. Bartha Csaba operatív- és Tóth Anita kommunikációs igazgató is.