Csapat 1

Kedden kezdődik a birkózás is

2024. 08. 05.
Megosztás

Hatalmas lelkesedéssel készült az olimpiára a birkózó-válogatottunk, amely keddtől mutathatja be a tudását Párizsban.

Újabb sikersportágunk mutatkozik be Párizsban: keddtől a birkózóinkért is szoríthatunk.

A válogatott szakaszolva utazik Franciaországba, hiszen vasárnap a férfi kötöttfogásúak ültek repülőre és szerdán követi majd őket a férfi szabadfogású, illetve a női szakasz – nyilván ahhoz igazítva, hogy kinek, mikor kezdődik a versenye.

Időrendi sorrendben a kötöttfogásúak 77 kg-os súlycsoportjában Lévai Zoltán lesz az első csatába indulónk, ő kedden lép majd szőnyegre, szerdán a 87 kg-os Losonczi Dávid követi. Pénteken jön a szabadfogásúaknál a 125 kg-os Ligeti Dániel, pénteken a 65 kg-os Muszukajev Iszmail, valamint a hölgyek 76 kg-os súlycsoportjában Nagy Bernadett.yA kiutazás előtt a majdnem teljes válogatott bemutatóedzést tartott a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA) – csak Muszukajev érkezett Magyarországra később, hogy gyorsan tovább is utazzon az olimpia helyszínére.

Edzés 1
MBSZ/Róth Tamás

„Nyugodt vagyok, nem stresszelek, pozitív érzések vannak bennem – kezdte a nyilatkozatok sorát az egyetlen női részvevőnk, Nagy Bernadett. – Követem az olimpiát, a magyar sportolók szereplését, s majd szeretném méltón képviselni női birkózásunkat, hiszen egyedül leszek a szakágból. De talán példát tudok mutatni, hogy el lehet ezt érni, akár hosszú sérülésből felépülve is.”

Hasonlóan higgadtan fogalmazott a vb- és Eb-ezüstérmes Lévai Zoltán is, aki egy birkózókhoz illő poénnal nyitott: „Most már könnyebb munka következik, formaidőzítés, súlyrendezés – utóbbiban segít, hogy a nagy meleg miatt jóval kisebb az étvágyam. Várom a versenyt, kíváncsi leszek a miliőre, miközben kicsit önző módon megpróbálok csak magamra koncentrálni. A súlyomban mindenki meg tud verni mindenkit, de természetesen, mint mindig, nyerni megyek.”

Sokak nem is olyan titkos favoritja a minél nemesebb fémre Losonczi Dávid, aki szintén drukkerből alakul vissza versenyzővé: „Nézem az olimpiát, a többieket, ilyenkor átjárja az embert a hangulat, miközben egyre jobban vágyom arra, hogy én is ott legyek és már birkózzak. A sorsolás nem fog érdekelni.”

Edzés 2
MBSZ/Róth Tamás

Bizonyos értelemben a másik végletet képviseli az Eb-ezüst- és bronzérmes Ligeti Dániel, aki Párizsban már háromszoros olimpikon lesz, tehát jól tudja, mi vár rá és a többiekre, ettől függetlenül ő is izgatott: „Nagyon várom már, miközben izgulok is, rég kapott el az olimpiai láz, nyolc évet vártam rá, hiszen Tokióba nem jutottam ki. Remélem, belőlem is a legjobbat hozza ki ez a semmihez sem fogható hangulat.”

Az olimpia birkózóversenyeinek az Arena Champs-de-Mars ad majd otthont, a játékok első hetében a judósok küzdöttek e csodás épületben.

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílt a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.