RTA 7550

Loconczi Dávid döntős, és olimpiai kvótát szerzett a párizsi olimpiára

2023. 09. 23.
Megosztás

Losonczi Dávid bejutott a 87 kilós súlycsoport döntőjébe a belgrádi birkózó világbajnokságon, ezzel megszerezte az indulás jogát a nemzetnek a 2024. évi olimpiára ebben a súlycsoportban.

RTA 7648
Róth Tamás

Az ESMTK 23 éves sportolója kirgiz, azeri, majd a negyeddöntőben fehérorosz riválist legyőzve jutott el az elődöntőig, úgy hogy ellenfelei egy akciót sem tudtak ellene elérni. A döntőbe jutásért a bolgár Szemen Novikovval küzdött meg és 10-0-val, technikai tussal győzött.

"Nem tudom, melyiknek örüljek jobban, a döntőnek vagy a kvótának... Nagyon jó napom volt, minden bejött, remélem, így is folytatom vasárnap" - mondta boldogan Dávid.

Losonczi sikerével megszerezte Magyarországnak a súlycsoport párizsi kvótáját, egyúttal karrierje eddigi legnagyobb sikerét érte el azután, hogy tavaly bronzérmet nyert a világbajnokságon.
Ez a magyar küldöttség második olimpiai kvótája Belgrádban, ahol korábban a szabadfogásúak 65 kilogrammos súlycsoportjában diadalmaskodott Muszukajev Iszmail szerezte meg az indulási jogot a párizsi játékokra.

RTA 5206
Róth Tamás

A nap eseményeit megtekintette Fábián László, a MOB főtitkára és Bartha Csaba, a MOB operatív igazgatója, Bacsa Péter a nemzetközi szövetség (UWW) elnökségi tagja, az MBSZ alelnöke, MOB-tag társaságában.