RTA 7516

Muszukajev Iszmail bejutott a birkózó vb döntőjébe és ezzel olimpiai kvótát szerzett

2023. 09. 18.
Megosztás

A szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában szereplő Muszukajev Iszmail bejutott a döntőbe, ezzel olimpiai kvótát szerzett hétfőn a belgrádi birkózó-világbajnokságon.

RTA 7627
Róth Tamás

A magyar színekben már két világbajnoki bronzérmet nyert, tavaly Európa-bajnok, Tokióban olimpiai ötödik Muszukajev Iszmail egészen nagyszerű birkózással menetelt az elődöntőig, a kazah Adil Oszpanov után az olimpiai címvédő japán Otoguro Takutót, majd az orosz Samail Mamedovot is legyőzte. Az elődöntőben a címvédő iráni Rahman Musza Amuzadhalilivel csapott össze és az utolsó másodpercekben végrehajtott ledöntéssel 6-5-re nyert, így bejutott a 65 kg-os súlycsoport fináléjába, egyúttal megszerezte Magyarországnak a párizsi kvótát.
A vb-n minden súlycsoportban öt kvalifikációs hely talál gazdára.

A nap másik olimpiai kategóriás súlycsoportjában a 97 kg-ban induló Bajcajev Vjagyiszlav a 16 között vereségett szenvedett az orosz színekben olimpiai bajnok Szadulajevtől, akit az elődöntőben meglepetésre a bahrejni Tazhudinov legyőzött. Így a magyar birkózó számára befejeződött a világbajnokság.