RTP 3214

Támogatói díszoklevél a birkózóktól

2023. 11. 09.
Megosztás

November 8-án a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) adott otthont az NB I-es birkózó-csapatbajnokságnak, melyet egy protokollesemény is színesített. A szövetség vezetése köszönetet mondott a Magyar Olimpiai Bizottságnak...

A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) vezetőségének tagjai – élükön Németh Szilárd elnökkel és Bacsa Péter alelnökkel, a MOB elnökségének tagjával – a szerda délutáni ünnepélyes megnyitón köszöntötték és díjazták a szeptemberi, belgrádi olimpiai kvalifikációs vb-n remeklő kiválóságainkat. Mint ismert, a szerb fővárosban Muszukajev Iszmail (szabadfogás, 65 kg, FTC) arany-, Fritsch Róbert (kötöttfogás, 72 kg, BHSE) és Losonczi Dávid (kf, 87 kg, ESMTK-KIMBA) ezüstérmes, míg Ligeti Dániel (szf, 125 kg, Haladás) ötödik lett. Muszukajev és Losonczi ráadásul kvótát szerzett a 2024-es párizsi ötkarikás játékokra.

Az MBSZ úgy döntött, a belgrádi finálét óriási bírói hiba miatt elvesztő Losonczi Dávid megkapja a vb-győztesnek dukáló jutalmat, ráadásul felterjesztette őt Fair Play-díjra az olimpiai eszméhez méltó, sportszerű magatartásáért. Természetesen a válogatott szövetségi kapitányait, edzőit is díjazták.

Az eseményen résztvevő dr. Bartha Csaba, a Magyar Olimpiai Bizottság operatív igazgatója támogatói díszoklevelet vehetett át az MBSZ képviselőitől.