20231209 035 mob kozgyules

Tizenöten pályáznak a MOB elnökségi tagságára

2024. 08. 29.
Megosztás

A szerda délutáni határidőig tizenöten nyújtottak be pályázatot a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagságára, két pályázat érkezett az alelnöki, és egy az elnöki pozícióra. A tisztújító közgyűlésre szeptember 7-én 11 órakor kerül sor a Pesti Vigadóban.

20231209 055 mob kozgyules
Peter Szalmas

(A nevekre kattintva elérhetőek a pályázatok)

Gyulay Zsolt folytatná a megkezdett munkát – egyedüliként a kétszeres olimpiai bajnok kajakos adta be pályázatát a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki tisztségére.

A két alelnöki tisztségre dr. Deutsch Tamás és dr. Wladár Sándor pályázik, akik eddig is betöltötték ezt a pozíciót – előbbi sportvezető rövid megszakítással 2012, utóbbi pedig 2022 óta.

A MOB közgyűlése hét elnökségi tagot is választ – a tisztségre MOB-tagok pályázhattak. A határidőig 15 pályázat érkezett:

Bacsa Péter

dr. Baji Balázs

Berki Krisztián

dr. Csisztu Zsuzsanna

Imre Géza

dr. Kolbenheyer Zsuzsanna

dr. Kovács Antal

Kovács István

dr. Márton Zsolt Krisztián

dr. Molnár Tamás

Nagy Tímea

Pálinger Katalin

Sinkó Andrea

dr. Szabó Tünde

Szász Emese

jelezte szándékát az elnökségi tagságra.

Szeptember 7-én a választás titkos szavazással történik, megválasztottnak az a jelölt tekinthető, aki a közgyűlésen részt vevő tagok több, mint a felének „igen” szavazatát megszerezte. A megbízatás 2024 szeptember 7-én kezdődik, és a 2028. évi tisztújító közgyűlés napjáig szól.