Olimpikonok is mini 5próbáztak a Nagy Sportágválasztón

Vasárnap a Soroksári Dunán evezhetnek az 5próbázók

2015. 10. 01.
Megosztás

A nyáron indult 5próba Rióba komplex szabadidős rendezvénysorozat újabb sportágában gyűjthetnek pontokat vasárnap a résztvevők: Ráckevénél, a Soroksári Dunán 9 kilométeres távon evezhetnek a próbázók. Október 4-én az evezős hajóké, a kajaké és a kenué a főszerep.

A mini 5próbázók az ergométeres evezőgépen (lásd: fotó) már tesztelhették magukat, ezúttal élesben, úgynevezett lokális eseményen próbálhatják ki magukat a résztvevők a nyeremények reményében, akár a fődíjért, a riói útért. Az ergométer igen népszerűnek bizonyult, több élsportoló - többek közt a londoni ezüstérmes birkózó Lőrincz Tamás - is kipróbálta.

A lokális rendezvényeken távtól függően, a rövidtáv teljesítése esetén 15, a hosszú táv teljesítése esetén 40 pont gyűjthető, ami akkor lesz érvényes és beszámítható az 5próba Rióba eseménysorozatban, ha a résztvevő regisztrál a www.otprobarioba.hu weboldalon és legalább egy kiemelt rendezvényen - bármilyen aktuális sportágban - is részt vesz. Jelen esetben a 9 kilométer teljesítéséért 15 pont gyűjthető.

A kiemelt rendezvényeken a futás, kerékpározás, gyaloglás/nordic walking, úszás és evezés/kajak-kenu közül három sportágat írnak ki a szervezők, melyek teljesítésével lehet a pontokat gyűjteni.

Versenyközpont: Ráckevei-Soroksári Duna, Műegyetemi Evezős Club 1237 Bp. Vízisport u. 44.

Az eseményen korra és nemre való tekintet nélkül nevezhet bárki, és bármilyen kézzel hajtott hajófajtában (evezős, kajak, kenu) teljesítheti a távot.

Versenytáv: hurokútvonal a MEC csónakháztól a Kvassay-híd pillérének megkerülésével a MEC-stég felső éléig 9 km.

Különleges szabályok: üldözőverseny, a rajtoltatás 10.00 órától percenkénti indítással a Sport XXI - 5próba Rióba egyesített rajtlista sorrendjében a MEC-stég vonalából, a Csepel-sziget melletti motorcsónak mellől történik.

Kapcsolattartó: Ambrus Gábor +36 20 221 3498

A teljes versenykiírás ide kattintva olvasható.

Az otprobarioba.hu-n és az 5próba Rióba Facebook-oldalon minden lényeges információ megtalálható az eseménysorozatról.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)