20230330 016

Elbúcsúztak az olimpikon kajakostól, Vagyóczki Imrétől

2023. 03. 30.
Megosztás

Mély részvét mellett kísérték utolsó útjára az olimpikon, világbajnok kajakost, Vagyóczki Imrét a Szent Gellért urnatemető ravatalozójában. Felesége, gyermeke és unokái mellett ott voltak a régi versenytársak, barátok, a volt MOB-os kollégái.

20230330 006
MOB-Média/Szalmás Péter

A ravatalnál Schmitt Pál volt köztársasági elnök, a MOB tiszteletbeli elnöke emlékezett meg egykori kedves kollégájáról.

„Mi, akik itt összejöttünk, mind sportemberek vagyunk. Mindannyian úgy tartjuk Imrét az emlékezetünkben, mint egy nagyszerű sportembert, kajakost, ami a magyar fiatalok számára azt jelenti, egyenes derékkal tudnak állni, erős szép válluk van, igényes a megjelenésük, büszke a tartásuk. Mindez Imrére is elmondható. Sporteredményei közül kiemelkedik, hogy ő világbajnok, ami azt jelenti, hogy társaival, Nagy Lászlóval, Kovács Lászlóval, Szigeti Zoltánnal ők voltak a világon a legjobbak, akkor, amikor a sportág nálunk még gyerekcipőben járt. Társaival utcahosszal nyerte meg a négyest. Imre nagyon kedves munkatársam volt. Igaz, közöttünk 10 év volt a korkülönbség, de így is közel kerültünk egymáshoz. Becsültem a lelkesedését, örök igazmondását, a töretlen tenni akarását, a sokszínű tudását. Pályafutása során az akkori OTSH gazdasági igazgató-helyettese, gépkocsi főelőadója volt. Soha nem szakadt el barátaitól, akik most is itt vannak a búcsúnál, akikkel együtt érte el nagy sikereit. Ez jelentette számára a család, az unokák mellett a boldogságot, a megelégedést. 91 év, nagyon szép idő. Az utolsó pár év testi megpróbáltatásokkal járt, de lelkivel akkor sem. Mindig volt boldogsága, a családja, vagy a Fejér megyei Kulcs, ahol kertészkedett. Itt vannak a MOB-os munkatársai is. Mindannyian tudtuk szeretni őt. Mindannyiunk kedves testvére, ha tetszik haverja volt. Mindig volt egy mosolya, kedves vicce, de amikor feladatot kapott, azt mindig maradéktalanul teljesítette. Sok jó tulajdonsággal ruházta fel a teremtő. Azt mondja egy görög mondás: akinek a nevét kiejtjük, az igaziból nem hal meg. Mi is így vagyunk vele. Ki fogjuk még sokszor ejteni a nevét, szeretni fogjuk változatlanul, és életben tartjuk. Nagyon kedves munkatársunk volt, fájó szívvel búcsúzunk tőled. Drága Vagyás, szeretettel, tisztelettel búcsúzunk, nyugodj békében!”

20230330 001
MOB-Média/Szalmás Péter

A búcsúztatáson többek között ott volt Schmidt Gábor sportért felelős helyettes államtitkár, a kajak-kenu szövetség első embere, Fábián László, a MOB főtitkára, Vaskuti István, a Nemzet Sportolója és Tatai Tibor olimpiai bajnok kenusok, továbbá Molnár Zoltán, a Magyar Edzők Társaságának elnöke is.

20230330 020
MOB-Média/Szalmás Péter

(MOB-Média)