Sport - Nyári Olimpiai Játékok - Mexikóváros

Elhunyt Kovács Annamária olimpiai bronzérmes atléta

2023. 07. 24.
Megosztás

78 esztendős korában elhunyt Kovács Annamária olimpiai bronzérmes atléta. A mexikói olimpikon 1967-ben az Év női sportolója-címet is elnyerte.

Kovács Annamária 1945. szeptember 14-én született Budapesten. A Budapesti Honvéd SE atlétája volt.

F PE19680407008

Bognár Judit súlylökő (b) és Tóthné Kovács Annamária ötpróbázó, gátfutó (j) a XIX. Nyári Olimpiai Játékokra készülő magyar sportolók ünnepélyes fogadalomtételén a Vígszínházban.

MTI / Petrovits László

Legnagyobb sikereként az 1968-as mexikóvárosi olimpián 4959 ponttal harmadikként végzett a női ötpróbázók versenyszámában. A 4x100 méteres váltóval a 9. helyen zárt.

Sport - Nyári Olimpiai Játékok - Mexikóváros

Mexikóváros, 1968. október 5. Tóthné Kovács Annamária atléta (85), a magyar 400 méteres váltó csapat tagja másodikként fut célba az edzésen, mellette a harmadikként befutó kanadai Irene Plotronski a XIX. Nyári Olimpiai Játékokon.

MTI/UPI-OL

A Magyar Olimpiai Bizottság együttérzését fejezi ki a családnak és az atléták közösségének. Az olimpiai bronzérmes Kovács Annamáriát a MOB saját halottjának tekinti.

Sport - Nyári Olimpiai Játékok - Mexikóváros

Mexikóváros, 1968. október 17. Tóthné Kovács Annamária az NSZK nemzeti olimpiai bizottságának elnökétől átveszi a női ötpróba bronzérmét a XIX. Nyári Olimpiai Játékokon. Balról az ezüstérmes osztrák Liese Prokop, középen az olimpiai bajnok nyugatnémet Ingrid Becker.

MTI/UPI-OL

(Sportal.hu, MOB; fotó: MTI)