Meszaros janos

Hatvan éves dr. Mészáros János, a MOB korábbi alelnöke

2023. 12. 21.
Megosztás

December 21-én lett hatvan esztendős dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke, a MOB tagja, korábbi alelnöke, jogi bizottságának vezetője, a hazai karateszövetség első embere.

Az nvesz.hu emkéleztet, hogy az ügyvédként tevékenykedő, kiváló sportvezető és sportoló több állami kitüntetés és elismerés birtokosa; 12 évig volt válogatott sportoló, melynek során 38 versenyen állt rajthoz és 36 érmet nyert. Több sikeres világversenyt szervezett és irányított, legutóbb idén októberben minden idők legnagyobb, a 117 ország részvételével lezajlott 26. Karate Világbajnokságot. Ma is aktív karatéka, 8 dan övfokozatos mester.

Sportvezetőként 2015-ben a Magyar Olimpiai Bizottság nem olimpiai sportágak tagozatát vezette, amikor a MOB alelnöke lett. Ma is a szervezet tagja, annak jogi bizottságát vezeti, aktív motorja az alapszabály elkészítésének, módosításainak.

Hosszú ideje a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, 2016 decembere óta a Nemzeti Versenysport Szövetség első embere, idén újra a Magyar Edzők Társaságának alelnökévé választották.

Jelen volt 2021-ben Tokióban Hárspataki Gábor bronzérmet érő küzdelmeinél is.

Isten éltesse Mészáros Jánost!

(Fotó: MOB-Média/Szalmás Péter)