Március 15.  Állami kitüntetések átadása az Országház

Olimpiai bajnok vízilabdázók, csapatorvos állami kitüntetése

2023. 03. 15.
Megosztás

Március 15. alkalmából kitüntetéseket nyújtott át Novák Katalin köztársasági elnök. Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a művészeti és a tudományos élet legrangosabb elismeréseit, Kossuth- és Széchenyi-díjakat, valamint Magyar Érdemrend kitüntetéseket adott át. Az ünnepi eseményre március 14-én került sor a Parlamentben.

Március 15.  Állami kitüntetések átadása az Országház

MTI/Illyés Tibor

A MAGYAR ÉRDEMREND nagykeresztje polgári tagozat kitüntetést kapta:

DR. FARAGÓ TAMÁS a nemzet sportolója, olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, edző, a magyar vízilabdasportágban elért kimagasló eredményei, olimpiai bajnoki címe, valamint edzői és sportvezetői tevékenysége elismeréseként.

Március 15. - A HM és a Magyar Honvédség ünnepsége Budapest

MTI/Kovács Tamás

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter átadja a Magyar Érdemrend tisztikeresztje (polgári tagozat) kitüntetést GERENDÁS GYÖRGY LÁSZLÓ olimpiai és Európa-bajnok vízilabdázónak, úszónak, edzõnek, sportvezetõnek a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Magyar Honvédség 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulója alkalmából rendezett közös ünnepségén a Bálna Budapest Rendezvényközpontban 2023. március 14-én.

2016 08 OYMPICS RIO WATERPOLO M

Fotó: Balogh László

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is állami kitüntetéseket adott át a nemzeti ünnepén.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült DR. GÁBOR ANTAL, a magyar női és férfiválogatott volt csapatorvosa, az Uzsoki Utcai Kórház Ortopéd-traumatológiai Osztálya főorvosa.

Gratulálunk a magas állami kitüntetésben részesülteknek.