Sport - Nyári Olimpiai Játékok - Mexikóváros

Búcsút vettek a kalapácsvető Lovász Lázártól

2023. 05. 09.
Megosztás

Május 9-én Pécsen búcsút vettek Lovász Lázár olimpiai harmadik helyezett kalapácsvetőtől. Mexikó bronzérmesének életútját az olimpiai család nevében Győr Béla méltatta.

Lovász Lázár 1942. május 24-én született a bukovinai (Bács-Bodrog vármegye) Istensegíts településen, és 2023. április 17-én, életének 81. évében hunyt el.

Legnagyobb sikereként a mexikói olimpián kalapácsvetésben, 69.78 méteres eredményével bronzérmes lett. A versenyt Zsivótzky Gyula nyerte, így két magyar atléta állhatott a dobogóra, sőt, az ötödik helyen a TF későbbi tanára, Eckschmiedt Sándor végzett.

IMG 6404

A pécsi búcsúztatáson Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára, a MOB Hagyományőrző Bizottságának tagja emlékezett meg Mexikó bronzérmeséről, a Pécsi Dózsa atlétájáról. Méltatásában archív újságcikk alapján idézte fel Lovász Lázár olimpiai sikerét.

Az eseményen az atléták közössége részéről rész vett Varga Jánosné Varga Gabriella korábbi válogatott atléta, diszkoszvető.

IMG 6407

Lovász Lázárt a Magyar Olimpiai Bizottság saját halottjának tekinti, egyben részvétét fejezi ki a családnak és az atlétáknak.

(MOB-Média)