Ormai laszlo moatsz

Elbúcsúztatták Ormai Lászlót

2023. 08. 29.
Megosztás

Augusztus 29-én a róla elnevezett Marczibányi téri sportcsarnokban búcsút vettek dr. Ormai László asztalitenisz mesteredzőtől, sportvezetőtől, a Magyar Edzők Társaságának korábbi első emberétől, tiszteletbeli elnökétől. A Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagját, a Magyar Asztalitenisz Szövetség tiszteletbeli elnökét a MOB nevében Fábián László főtitkár méltatta.

Dr. Ormai László 2023 július 10-re virradóra, életének 92. évében hunyt el.

Az Ormai László Asztalitenisz-csarnokban rendezett eseményen a legendás statisztikusról, az edzőről, sportvezetőről, TF-tanárról családja mellett barátai, pályatársai, az asztaliteniszsport kiválóságai is megemlékeztek.

A MOB és az olimpiai család nevében Fábián László főtitkár búcsúzott Ormai Lászlótól. A MOB-életűdíjas mesteredzőről Molnár Zoltán, a Magyar Edzők Társaságának elnöke, Kovacsics Imre, a hazai asztalitenisz-szövetség első embere; az egykori játékosok, tanítványok nevében a háromszoros Európa-bajnok Kisházi Beatrix is megemlékezett.

Asztalitenisz - Sportcsarnokot neveztek el Ormai Lászlóról

Budapest, 2010. január 12. Ormai László az igazoló oklevelet tartja kezében. Ünnepélyes keretek között leplezték le a Marczibányi téren a Statisztika asztalitenisz szakosztályának otthonát, amely a sportért is felelős Önkormányzati Minisztérium döntése alapján ezentúl Ormai László nevét viseli. Ormai a hazai szövetség tiszteletbeli elnöke, a Magyar Edzők Társaságának elnöke, Ezüstgerely-díjas mesteredző, s továbbra is a Statisztika asztalitenisz szakosztályának első embere.

MTI/Földi Imre

Fábián László azt elevenítette fel, hogy fiatal versenyzőként, a hetvenes években úszóként már sok kiváló sportolóval találkozott, megannyi sporteredményről volt tudomása, de a Statisztika asztalitenisz-sikerei mindmáig maradandó élményt nyújtottak számára. „Ormai László szakmai felkészültsége garancia volt a sikerre. Munkássága volt a kulcsa az eredményességnek. A negyven magyar bajnoki cím, a huszonöt BEK-győzelem mind fantasztikus eredmények voltak, melyek végigkísérték gyermekkoromat, majd sportpályafutásomat”.

A Magyar Olimpiai Bizottság együttérzését fejezi ki a hozzátartozók és az asztaliteniszezők családja felé.

Újra Ormai László nevét viseli a Marczibányi téri asztalit

Budapest, 2020. március 13. Ormai László, a Statisztika női szakosztályának legendás vezetője, mesteredző, a Magyar Edzők Társaságának tiszteletbeli elnöke a közelgő 88. születésnapja alkalmából tartott névadó ünnepségen a felújítás alatt álló Marczibányi téri asztalitenisz-csarnokban 2020. március 13-án. A sportlétesítmény ettől a naptól újra Ormai László nevét viseli. A csarnok évtizedek óta a Statisztika negyvenszeres magyar bajnok és 25-szörös BEK-győztes női csapatának az otthona, amelyet összesen 420 millió forintból újítanak fel.

MTI/Illyés Tibor

Ormai Lászlót a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Asztalitenisz Szövetség és a Magyar Edzők Társasága is saját halottjának tekinti.

(MOB-Média; fotó: MTI, MOATSZ)