Droppa erika tenisz

Elhunyt a Fair Play-díjas Droppa Erika

2023. 06. 13.
Megosztás

Június 12-án elhunyt Droppa Erika sportvezető, versenybíró, a magyar teniszsport egyik meghatározó alakja – tudatta a Magyar Tenisz Szövetség. A hazai szövetség egykori munkatársát a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Bizottsága 2020-ban Életmű-Diplomával tüntette ki.

A szövetség emlékeztetett, hogy a szekszárdi születésű szakember 1983. március 23-án, a Metro Tenisz Klubban tett sikeres versenybírói vizsgát, azóta töretlenül részt vett a hazai versenyek lebonyolításában, a csapatbajnokságok szervezésében, valamint évtizedeken át a hazai ranglistákat is ő készítette. A Testnevelési Egyetemen szerzett sportszervezői, -oktatói és -menedzseri diplomát, 1992 és 2020 között a Magyar Tenisz Szövetség alkalmazottjaként, 1997-től 2011-ig főtitkárhelyettesként is dolgozott. Tagja volt a Játékvezetői és Versenybírói Bizottságnak, de nyugdíjas éveiben továbbra is a hazai tenisz szolgálatában állt versenybíróként. Az utóbbi évtizedek játékosai, edzői, sportvezetői körében mindenki ismerte, fogalommá vált a magyar versenyrendszerben. Hatalmas szakmai tudása bárki számára, éjjel-nappal rendelkezésre állt, mindig lehetett hozzá fordulni bármilyen problémával, szabálykérdéssel kapcsolatban. Megszámlálhatatlan hazai verseny lebonyolításához járult hozzá rátermettségével és iránymutató hozzáértésével, generációk pályafutását kísérte figyelemmel a pálya mellől. Az egész életét a tenisznek szentelte, munkáját a sportág iránti alázattal végezte, s ha a helyzet megkívánta, következetesen és kellő szigorral járt el.

Elismerései közt 2015-ben a Magyar Tenisz Szövetség életműdíját, majd 2021 novemberében a MOB fair play-díját vehette át.

A Magyar Olimpiai Bizottság osztozik a család és a teniszezők közösségének gyászában.

(Fotó: Hungarian Tennis)