Megkapják formaruhájukat a téli olimpián indulók

Elhunyt a Salt Lake City-i téli olimpikon Szabó Krisztián

2024. 07. 24.
Megosztás

Gyászol a magyar korcsolyasport: rövid betegség után, ötvenéves korában elhunyt Szabó Krisztián, korábbi rövidpályás gyorskorcsolyázó olimpikon.

Fejlõdik a korcsolyasport-élet Szegeden

A 2002. évi olimpikon Szabó Krisztián és Lajtos Szandra.

MTI Rt. Fotószerkesztõség, MTI / Németh György

Szabó Krisztián szülővárosában, Debrecenben kezdett el korcsolyázni, rövidpályás gyorskorcsolyázóként képviselte a magyar színeket a 2002. évi olimpián, ahol 500 m-en a 23. helyen végzett.

Megkapják formaruhájukat a téli olimpián indulók

A 2002. február 8-án kezdõdõ Salt Lake City-i téli olimpián induló magyar válogatott csapat tagjai és kísérõi számára megkezdõdött a sportfelszerelések és formaruhák átadása. A képen: Szabó Krisztián és Lajtos Szandra rövidpályás gyorskorcsolyázók az új sportruhában.

MTI Rt. Fotószerkesztõség, Illyés Tibor

Tagja volt a 2001-ben Európa-bajnoki bronzérmet szerző férfiváltónak. Sportolói pályafutása után dolgozott a Szegedi Korcsolyázó Egyesület vezetőedzőjeként, tanítványai közé tartozott – többek között – Lajtos Szandra, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia és Oláh Bence. Hosszú éveken keresztül irányította a short track junior válogatottat, munkája során számos junior világbajnoki éremmel és Európa-kupa dobogóval járult hozzá a magyar korcsolyasport sikereihez. A 2023/24-es szezontól a női gyorskorcsolya válogatott vezetőedzőjeként erősítette a szövetség munkáját.

A Magyar Olimpiai Bizottság együttérzését fejezi ki a családnak és a korcsolyasport közösségének.