IMG 4301

Esztergomba költözött a Koló-kiállítás

2023. 05. 26.
Megosztás

Május 26-tól az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola ad otthont a Kolonics, a sportlegenda című kiállításnak, mely hosszú évek óta járja az országot Kolonics György emlékezetét megőrizve.

A tárlatot – a nemzeti színű szalag elvágásával – többek közt Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár, Csabai Edvin, a Kolonics Alapítvány elnöke, Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára és a házigazda Valkó Miklós, az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola igazgatója nyitotta meg a látogatók előtt.

IMG 4312
Kolonics Alapítvány

A kiállítás célja, hogy méltó emléket állítson a 2008-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt legendás kétszeres olimpiai bajnok, bronzérmes, világbajnok kenusnak, Kolonics Györgynek.

Koló 2022-ben lett volna 50 éves. Tavaly Csepelen, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiában a 25. kiállítást rendezte Csabai Edvin vezetésével a Kolonics György Alapítvány.

IMG 4282
Kolonics Alapítvány

A megnyitóünnepségen megtelt a létesítmény aulája, ahol a sportvezetők mellett számos fiatal adózott Kolonics György emlékének.

A gyűjtemény Esztergomban, az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskolában (2500 Esztergom, Mindszenty hercegprímás tere 7.) május 26-tól tekinthető meg június 8-ig, egyénileg, bejelentkezés nélkül adott napokon 9:00-től 14:00-ig, a két délutáni nyitva tartás pedig május 31. és június 7. napokon 14:00-től 17:00 óráig tart.

(MOB-Média)