Sport - A magyar olimpiai atléta válogatott

Március 14-én búcsúztatják Komka Magdolnát

2024. 03. 05.
Megosztás

Zsivotzky Gyuláné született Komka Magdolna búcsúztatására 2024. március 14-én 12 órától kerül sor az Óbudai temetőben (Budapest 1037 Bécsi út 365-371.)

Zsivotzkyné Komka Magdolna február 9-én hajnalban, 75 esztendős korában hunyt el.

Magasugróként négyszeres magyar bajnok, többszörös csúcstartó, fedett pályás Európa-bajnokságon 4. és 7. helyezést ért el. 1968-ban lett válogatott, ahol magyar bajnokként debütált. Két olimpián vett részt az SKSE színeiben, 1968-ban, Mexikóban 9., négy év múlva Münchenben 23. lett.

Tagja volt többek közt a Gyulai István és Zsivotzky Gyula Alapítvány a Magyar Atlétikáért kuratóriumának és a bakonyi Zsivótzky Gyula Olimpiai Baráti Kör Egyesületnek is; az olimpizmus és az atlétika népszerűsítéséért dolgozott.

Komka Magdolna második férje 38 éven keresztül az olimpiai bajnok, kétszeres ezüstérmes kalapácsvető Zsivótzky Gyula, a Nemzet Sportolója volt, fiúk Zsivoczky Attila háromszoros olimpikon, világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes tízpróbázó, menye Zsivoczky Farkas Györgyi olimpikon hétpróbázó.

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Olimpiai Akadémia együttérzését fejezi ki a családnak és az atléták közösségének.