Csanádi Árpád sportdiplomata

Szigligeten is megemlékeztek a NOB magyar sportigazgatójáról

2023. 02. 26.
Megosztás

Szombaton Szigligeten folytatódott a Csanádi-emlékév, dr. Csanádi Árpád sportvezető-sportdiplomata születésének 100., halálának 40. évfordulója alkalmából.

Az eseményen Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára köszöntette a vendégeket, majd Balassa Dániel, Szigliget polgármestere utalt a település egykori neves nyaralójára. Iglódi Endre, a MOB Hagyományőrző Bizottságának tagja elevenítette fel részletesen a sportdiplomata életútját.

1677348369407

Dr. Csanádi Árpád magyar bajnok labdarúgó, mesteredző, a Testnevelési Főiskola tanszékvezetője, szakíró, az FTC Örökös Bajnoka, néhai MOB-főtitkár, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportigazgatója 100 éve, 1923-ban született és 40 éve, 1983-ban, 60 éves korában hunyt el.

Szigliget csanadi2

A sportdiplomata szigligeti emlékfáját Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, majd a Csik Ferenc Olimpiai Baráti Kör Keszthely, a Magyar Kézilabda Szövetség és a róla elnevezett fővárosi baráti kör és iskola képviselői koszorúzták meg.

Az eseményt követően bemutatták a Szigligeti sportolói fasor 14. fáját, amelyet az olimpiai bajnok kajakozó, sportvezető Gyulay Zsolt tiszteletére ültettek el a balatoni településen. A fasorban azon egykori legendás sportemberek „kaptak" fát, akik valamilyen módon kötődnek a Balaton-parti községhez - mint például Szívós István olimpiai bajnok vízilabdázó.

Csanádi Árpád születésnapján, február 23-án Budapesten a Farkasréti temetőben tartottak megemlékezést.

(Nyitókép: MTI)