Ovep header 1

Köszöntő

Az IOC az Olimpiai Nevelés Programját először 2008-ban hozta létre azzal a céllal, hogy az olimpia eszmeiségét átadja a fiatal nemzedéknek. Ezt a stratégiát vitte tovább Jacques Rogge azzal, hogy megálmodta az ifjúsági olimpiai játékokat, hogy ezt az eszmeiséget át is élhessék a fiatal sportolók, majd, mint az olimpiai eszme "követei" térjenek vissza hazájukba. Azóta az IOC egy egész edukációs bizottságot hozott létre, hogy a tagországokat segítse a helyi nevelési projektek megvalósításában. Az általuk kidolgozott és folyamatosan fejlesztett kiadvány az OVEP tananyagcsomag, mely a szakmai alapja a különböző nevelési projekteknek. Ezek lehetnek különböző fesztiválok, országos olimpiai napok, iskolai projektek, tantervi megvalósítások, felsőfokú képzések, tréningek, workshopok stb...

Az olimpiai filozófia alapja a test, szellem és lélek harmóniája. Az OVEP módszertana is erre épül, hogy mozgáson és tevékenységen keresztül még a nehezebben megfogható, olimpiai értékrendszer is elsajátítható.

A MOB azt várja a magyar OVEP nevelési programtól, hogy a képzésen résztvevő pedagógusokon keresztül diákok ezrei részesülnek az olimpiai nevelésből, hogy aztán egyazon értékrendet követve, az olimpiai mozgalom aktív támogatóivá válhassanak.

Hírek
Galéria
Gradient 4