Thalyzoltan mlsz

Elhunyt a MOB-médiadíjas Thaly Zoltán

2024. 02. 26.
Megosztás

85 esztendős korában elhunyt Thaly Zoltán MOB-médiadíjjal kitüntetett illusztrátor, tervezőgrafikus, újságíró – tájékoztatta a család a Nemzeti Sportot.

Thaly Zoltán 1938. szeptember 2-án született. 1970 óta dolgozott újságíróként, több mint száz, sporttal kapcsolatos könyv szerkesztője. A Nemzeti Sport egykori munkatársa hosszú évtizedeken át dolgozott a magyar labdarúgásban, a magyar labdarúgásért, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) sajtóosztályának munkatársa is volt.

Thaly Zoltán a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola földrajz-rajz szakán, majd a MÚOSZ-akadémia tipográfia és laptervező képzésén végzett. Hosszú és tevékeny pályafutása alatt dolgozott többek között a Képes Sport hetilap művészeti szerkesztőjeként, 1988 márciusától a Labdarúgás főszerkesztőjeként, 1997 áprilisától megbízottként az MLSZ sajtófőnöki feladatait látta el, illetve a szövetség sajtóosztályának főmunkatársa is volt. Sportvezetőként a BSE női kosárlabdacsapatának elnökségi tagjaként, majd a MAC labdarúgócsapatának szakosztály-vezetőjeként tevékenykedett. Részt vállalt a 100 éves a Magyar Labdarúgó-szövetség jubileumi kiadvány szerkesztésében, a magyar női és férfi labdarúgó válogatottak statisztikájának rendbetételében, vezetésében. Több mint háromszáz könyvborító tervezése fűződik a nevéhez. Két évtizedig tanította a laptervezést és a tipográfiát.

Elismerései közt 2002-ben – az MLSZ és a MAC jubileumi évkönyvének szerkesztőjeként – MOB Média Oklevél-elismerésben részesült.

Thaly Zoltán 2024. február 23-án, családja körében hunyt el. A Magyar Olimpiai Bizottság együttérzését fejezi ki a család felé.

(Fotó: mlsz.hu)