20231115 023 sportoloi forum

Tizenkét olimpikon jelentkezett a MOB Sportolói Bizottságába

2024. 10. 01.
Megosztás

Szombaton Sportolói Fórum keretében választják meg a Magyar Olimpiai Bizottság Sportolói Bizottságának öt új tagját. A határidőig 12-en jelentkeztek.

A párizsi olimpiát követően a nyári sportágak képviselői leköszönnek, helyükre az elmúlt három olimpia valamelyikén részt vevő sportolók jelentkezhetnek. A MOB a felhívást a sportági szakszövetségek mellett elküldte valamennyi olimpikonnak, aki Rióban, Tokióban, vagy Párizsban versenyzett.

A határidőig 12 olimpikon sportoló jelentkezett a MOB Sportolói Bizottságába: Csernoviczki Éva judós (önéletrajz és motivációs levél), Csonka Zsófia sportlövő (önéletrajz és motivációs levél), Gazsó Alida Dóra kajakozó (önéletrajz és motivációs levél), Karakas Hedvig judós (önéletrajz és motivációs levél), Kerekes Gréta atléta (önéletrajz és motivációs levél), Koch Máté vívó (önéletrajz és motivációs levél), Ligeti Dániel birkózó (önéletrajz és motivációs levél), Manhercz Krisztián vízilabdázó (önéletrajz és motivációs levél), Márton Richárd úszó (önéletrajz és motivációs levél), Pétervári-Molnár Bendegúz evezős (önéletrajz és motivációs levél), Pigniczki Fanni ritmikus gimnasztikázó (önéletrajz és motivációs levél) és Szatmári András vívó (önéletrajz és motivációs levél).

A választás menete röviden: 5 tagot a párizsi olimpikonok szavaznak meg az eheti Sportolói Fórumon, 3 további tagot pedig a MOB elnöksége delegálhat. Ha a testület összeáll, az alakuló ülésen a sportolók által választott tagok közül maguk választhatják meg az elnököt.

A MOB Sportolói Bizottságának jelenlegi összetétele: dr. Baji Balázs (atléta) elnök, Csonka Zsófia (sportlövő) és Csernoviczki Éva (judós) alelnök, Keszthelyi-Nagy Rita (vízilabdázó), Lőrincz Tamás (birkózó), Szilágyi Áron (vívó), Berki Krisztián (tornász), Knoch Viktor (rövidpályás gyorskorcsolyázó), Kékesi Márton (alpesi síző) és Harsányi Gergely (kézilabdázó) tagok.

A téli sportágak képviselői – Kékesi Márton és Knoch Viktor – mandátuma a milano-cortinai téli ötkarikás játékok után jár le.

Gyurta Dániel is tagja volt a grémiumnak, de mivel mandátuma a NOB Sportolói Bizottságában a párizsi olimpia végével lejárt, így a továbbiakban már nem tagja a MOB testületének.